Šibenik-Varoš: Predstavljanje prvopričesnika

Uvođenje mladih u vjeru i njihovo poučavanje o sakramentalnom životu Crkve  posebna je  radost za svaku župnu zajednicu. Na završetku stare liturgijske godine i sa prvom nedjeljom Došašća, dana 27. studenoga 2016., u crkvi Gospe van Grada, na dječjoj misi u 11 sati naši kandidati za prvu svetu pričest  predstavili su se svojoj župi.


Uvođenje mladih u vjeru i njihovo poučavanje o sakramentalnom životu Crkve  posebna je  radost za svaku župnu zajednicu. Na završetku stare liturgijske godine i sa prvom nedjeljom Došašća, dana 27. studenoga 2016., u crkvi Gospe van Grada, na dječjoj misi u 11 sati naši kandidati za prvu svetu pričest  predstavili su se svojoj župi. Njihova priprava započela je samom školskom godinom, ali i župnom katehezom svake subote u 9 sati, a potom i pjevanjem u dječjem zboru u 10 sati, isti dan. Svi kandidati za prvu pričest su ujedno i članovi dječjeg zbora, te već duže vrijeme radosno predvode pjevanje na svetoj misi u 11 sati.

Za sakramenat svete pričesti  ove godine u našu župu prijavilo se 28 kandidata., koji su uz kandidate za krizmu i sami animirali cijelo ovo euharistijsko slavlje. Na samom početku jedna od najmlađih kandidatica za prvu svetu pričest uputila je  pozdrav svim roditeljima i cijeloj okupljenoj zajednici da ih prate svojim molitvama. Poslije Evanđelja, s.Antonija prozvala je imenom i prezimenom kandidate za prvu pričest, na što su svi radosno izrekli svoj „Evo me“, cijeloj okupljenoj župnoj zajednici. Svetu misu predvodio je fra Kristian,naglasivši kako je početak Došašća, kao i ovo predstavljanje kandidata za prvu pričest jedno milosno vrijeme, vrijeme novih životnih odluka, vrijeme  u kojem svi idemo ka Bogu, sa svim svojim što imamo i nosimo u sebi, bilo dobro il ono što i nije baš dobro od nas, jer je Bog taj koji uz naš „Evo me“ i suradnju čini da postajemo bolji i Njemu bliži. Na kraju svetog misnog slavlja blagoslovili smo naše  kandidate za prvu pričest i podijelili im  plakat molitvu „Anđele čuvaru“, koju već itekako mole i znaju otprije, te ih pozvali da i dalje  nastave svoje druženje s Bogom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas717
Ovaj mjesecOvaj mjesec9947
UkupnoUkupno7624825

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45