Šibenik-Varoš: Predstavljanje prvopričesnika

Uvođenje mladih u vjeru i njihovo poučavanje o sakramentalnom životu Crkve  posebna je  radost za svaku župnu zajednicu. Na završetku stare liturgijske godine i sa prvom nedjeljom Došašća, dana 27. studenoga 2016., u crkvi Gospe van Grada, na dječjoj misi u 11 sati naši kandidati za prvu svetu pričest  predstavili su se svojoj župi.


Uvođenje mladih u vjeru i njihovo poučavanje o sakramentalnom životu Crkve  posebna je  radost za svaku župnu zajednicu. Na završetku stare liturgijske godine i sa prvom nedjeljom Došašća, dana 27. studenoga 2016., u crkvi Gospe van Grada, na dječjoj misi u 11 sati naši kandidati za prvu svetu pričest  predstavili su se svojoj župi. Njihova priprava započela je samom školskom godinom, ali i župnom katehezom svake subote u 9 sati, a potom i pjevanjem u dječjem zboru u 10 sati, isti dan. Svi kandidati za prvu pričest su ujedno i članovi dječjeg zbora, te već duže vrijeme radosno predvode pjevanje na svetoj misi u 11 sati.

Za sakramenat svete pričesti  ove godine u našu župu prijavilo se 28 kandidata., koji su uz kandidate za krizmu i sami animirali cijelo ovo euharistijsko slavlje. Na samom početku jedna od najmlađih kandidatica za prvu svetu pričest uputila je  pozdrav svim roditeljima i cijeloj okupljenoj zajednici da ih prate svojim molitvama. Poslije Evanđelja, s.Antonija prozvala je imenom i prezimenom kandidate za prvu pričest, na što su svi radosno izrekli svoj „Evo me“, cijeloj okupljenoj župnoj zajednici. Svetu misu predvodio je fra Kristian,naglasivši kako je početak Došašća, kao i ovo predstavljanje kandidata za prvu pričest jedno milosno vrijeme, vrijeme novih životnih odluka, vrijeme  u kojem svi idemo ka Bogu, sa svim svojim što imamo i nosimo u sebi, bilo dobro il ono što i nije baš dobro od nas, jer je Bog taj koji uz naš „Evo me“ i suradnju čini da postajemo bolji i Njemu bliži. Na kraju svetog misnog slavlja blagoslovili smo naše  kandidate za prvu pričest i podijelili im  plakat molitvu „Anđele čuvaru“, koju već itekako mole i znaju otprije, te ih pozvali da i dalje  nastave svoje druženje s Bogom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas537
Ovaj mjesecOvaj mjesec49601
UkupnoUkupno7433301

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62