Podbablje: Održana Škola animatora za framaše

 

Župa Podbablje i istoimeno bratstvo Franjevačke mladeži bili su domaćini ovogodišnjoj Školi animatora koja je organizirana od 25. do 27. studenoga 2016. za mlade framaše Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva.

Župa Podbablje i istoimeno bratstvo Franjevačke mladeži bili su domaćini ovogodišnjoj Školi animatora koja je organizirana za mlade framaše Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva.


Trodnevni program „Škole animatora“ koja je okupila tridesetak mladih iz cijelog Splitsko-dubrovačkog područja započela je u petak 25. studenoga okupljanjem sudionika u župnoj dvorani u Drumu. Nakon prijave sudionika svi okupljeni sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju, a zatim euharistijskom slavlju koje je predvodio područni duhovni asistent fra Josip Repeša. Poslije mise bilo je Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom , a potom predstavljanje nazočnih bratstava. Cijeli program završio je molitvom i radom po skupinama.


Izrazito dinamična bila je subota 26.studenoga kada su framaši krenuli s programom već u 7 sati. Nakon molitve slijedilo je prvo predavanje o komunikacijama, zatim rad po grupama i plenum, a nakon toga slijedilo je drugo predavanje o problemima u bratstvima i postavljanju prema njima. Nakon objeda i kratke stanke u poslijepodnevnim satima održan je radni dio „Škole animatora“. Prvo predavanje održalo se na temu „Kako voditi i animirati susret Frame?“, a nakon toga „Služba voditelja formacije“. Program je završio radom po grupama, a potom svetom misom i krunicom te završnom molitvom.

Trećeg dana 27.studenoga na 1.nedjelju Došašća mladi su sudjelovali na svečanom misnom slavlju u središnjoj crkvi Sv. Ante koje je predvodio župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić uz koncelebraciju fra Josipa Repeše. Tijek mise animirali su framaši, a na kraju se svima zahvalila područna predsjednica Matea Lončar koja je izrazila radost što kao područna predsjednica može pozdraviti župljane svoje rodne župe te im zahvaliti na gostoprimstvu. Na poseban način je zahvalila župniku fra Nedjeljku Čarapiću koji se nesebično stavio na raspolaganje mladima i omogućio da ovakav susret bude organiziran u njegovoj župi, a potom je riječ zahvale uputio i fra Josip Repeša.

Susret je završen zajedničkom Skupštinom u poslijepodnevnim satima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44