Drniš: održan kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a

U prostorijama župne kuće u Drnišu u subotu 26. studenog 2016. godine održan je područni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a "Sv. Nikola Tavelić". Na kapitulu su bili prisutni predstavnici svih mjesnih bratstava, predstavnici područnog bratstva Frame, predsjednik Frame Drniš, područni duhovni asistent OFS-a fra Stipe Nimac i kao domaćin fra Damir Ćiro Čikara, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a i Frame Gospe od Ružarija Drniš.


Susret je započeo molitvom i duhovnim nagovorom u kojem je fra Stipe naglasio važnost odgovornosti  u životu svjetovnog franjevca. Sloboda bez odgovornosti vodi samovolji, egoizmu i destrukciji. Fra Stipe se ovdje osvrnuo i na smjernice HBK koje kažu da odgovornost može biti afirmativna-promicanjem istinskih kršćanskih vrijednosti i korektivna-ukazujući na štetne pojave u društvu. U tom slučaju vjernici laici svojim postupcima i raznim inicijativama upoznaju društvo sa štetnošću tih pojava te nude modele njihova rješavanja.

Uslijedilo je izlaganje područne ministre sestre Svemirke Matić u kojem je predstavila novoizabrano nacionalno vijeće,iznijela odluke i smjernice donesene na nacionalnom kapitulu održanom u rujnu u Samoboru. Sestra Svemirka je podnijela izvješće o radu područnog vijeća za period od 30.travnja do samog kapitula. Izvješća o radu bratstava su podnijeli i predstavnici mjesnih bratstava sestra Ina Poplašen Mb Novalja,brat Kristian Šarić Mb Knin, sestra Vica Sudar Mb Mirlović zagora, sestra Ljiljana Vidošević Mb Sv. Frane Šibenik, brat Hrvoje Šteko Mb Sv.Frane Zadar,sestra Rosanda Ivin-Smud Mb Preko, sestra Kata Brakus MB Drniš i sestra Ivana Mamić.

Josipa Slavica predsjednica područnog bratstva Frame predstavila je vijeće Frame i izrazila nadu u  ostvarenje bolje suradnje s OFS-om. Na dnevnom redu su se našla i neka problemska pitanja koja su u duhu bratskog zajedništva riješena, ističem samo odluku područne blagajnice sestre Rosande Ivin-Smud koja iz osobnih i tehničkih razloga nije u mogućnosti svoju službu valjano obnašati te se želi povući i moli da tu ulogu preuzme netko drugi. U skladu s Pravilom i generalnim konstitucijama i nacionalnim statutom na tu dužnost izabrana je sestra Ljiljana Vidošević Mb Sv. Frane  Šibenik. Poštujući odluke područnog vijeća dogovoreno je da će sljedeći kapitul biti održan u Mirlović zagori 09. travnja 2017. godine. Kapitul je završen slavljem svete mise i zajedničkim ručkom.

Istog dana nakon kapitula OFS-a održana je  prva sjednica novoizabranog područnog vijeća Frame na kojoj su  bili prisutni predsjednica Josipa Slavica Frama Šubićevac,tajnica Josipa Zoričić Frama Gospe van grada Šibenik,povjerenica za formaciju Matea Perković Frama Drniš,blagajnik Antonio Nikšić Frama Knin, područna animatorica OFS-a za Framu sestra Anita Močić  Mb Drniš, fra Ivan Lukač i fra Ivan Penava područni duhovni asistenti. Na ovoj sjednici vijeća Frame usvojio se plan rada za sljedeće šestomjesečno razdoblje s nadom da će se u međusobnoj suradnji i ostvariti.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2101
Ovaj mjesecOvaj mjesec66870
UkupnoUkupno7450570

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 163