Proslava sv. Kate u župi Dubravice

Euharistijsko slavlje u petak, 25. studenog 2016. godine, u župi Dubravice povodom svetkovine svete Katarine, naslovnice župne crkve, predslavio je novi župnik fra Mate Gverić uz koncelebraciju skradinskog župnik i dekan skradinskog dekanatadon GabrijelJaganarec, miljevačkog župnika i dekan drniškog dekanata fra  Ivana Vidovića i još trojice svećenika. Na Misi je sudjelovala poglavarkaDružbe Sestara franjevki od Bezgrješne sestra Zdravka Gverić uz novakinju i kandidaticu također su bili i  franjevački novaci s Visovca.


Fra Mate je u  propovijedi istaknuo kako su kršćani od samih početaka bili progonjeni, ali zahvaljujući hrabrim i neustrašivim ljudima poput djevice i mučenice sv. Kate bili su spremni za Isusa položiti svoj život i podnijeti krunu mučeništva. Iako se danas o tome rijetko govori kršćani su i danas  najviše progone  u svijetu, koliko samo kršćana i danas svoju vjeru svjedoči svojom krvlju. „Obitelj je temelj društva, a nositelj obitelji je otac. “, posebno je naglasio propovjednik uspoređujući oca s gredama koje drže i spajaju krajeve kuće u cjelini.

Fra Mate je na kraju zahvalio svim sudionicima slavlja, župljanima je čestitao svetkovinu sv. Kate,  a zatim svim osobama koje su  povezane s imenom Kata čestitao imendan i darovao  crvenu ružu.

 

 



 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas947
Ovaj mjesecOvaj mjesec53250
UkupnoUkupno5424720

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 

Administrator

franodoljanin@gmail.com