Proslava sv. Kate u župi Dubravice

Euharistijsko slavlje u petak, 25. studenog 2016. godine, u župi Dubravice povodom svetkovine svete Katarine, naslovnice župne crkve, predslavio je novi župnik fra Mate Gverić uz koncelebraciju skradinskog župnik i dekan skradinskog dekanatadon GabrijelJaganarec, miljevačkog župnika i dekan drniškog dekanata fra  Ivana Vidovića i još trojice svećenika. Na Misi je sudjelovala poglavarkaDružbe Sestara franjevki od Bezgrješne sestra Zdravka Gverić uz novakinju i kandidaticu također su bili i  franjevački novaci s Visovca.


Fra Mate je u  propovijedi istaknuo kako su kršćani od samih početaka bili progonjeni, ali zahvaljujući hrabrim i neustrašivim ljudima poput djevice i mučenice sv. Kate bili su spremni za Isusa položiti svoj život i podnijeti krunu mučeništva. Iako se danas o tome rijetko govori kršćani su i danas  najviše progone  u svijetu, koliko samo kršćana i danas svoju vjeru svjedoči svojom krvlju. „Obitelj je temelj društva, a nositelj obitelji je otac. “, posebno je naglasio propovjednik uspoređujući oca s gredama koje drže i spajaju krajeve kuće u cjelini.

Fra Mate je na kraju zahvalio svim sudionicima slavlja, župljanima je čestitao svetkovinu sv. Kate,  a zatim svim osobama koje su  povezane s imenom Kata čestitao imendan i darovao  crvenu ružu.

 

  

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1282
Ovaj mjesecOvaj mjesec43377
UkupnoUkupno6659501

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 114 

Administrator

franodoljanin@gmail.com