Makarska: Duhovne vježbe za sjemeništarce

U mnoštvu obaveza koje nam život donosi vrlo lako gubimo vrijeme za Boga. Ono nam je iznimno potrebno jer u tim susretima dobivamo odgovore na pitanja i Bogu predajemo sve svoje brige i probleme. Važno je znati se povući i nakratko se odvojiti od škole i poslova, svoje svakodnevice i ostatka svijeta, provodeći vrijeme u miru sa svojim Gospodinom. Najbolja prilika za to su duhovne vježbe.


Sjemeništarci Franjevačkoga sjemeništa u Sinju, njih sedamnaestorica s duhovnikom fra Stipom Šušnjarom održali su duhovne vježbe u Franjevačkom samostanu u Makarskoj od 11. do 13. studenoga 2016.

Duhovnik je predvodio prigodna razmatranja o svetom Franji i primjeru njegova života, Prispodobi o milosrdnome ocu, važnosti molitve i svete Euharistije i ostalim temama.

Ta nepuna tri dana odmaka od svakodnevice zaista su brzo prošla jer je raspored bio opsežan, a slobodno je vrijeme iskorišteno na najbolje načine. Bog je pred kraj vježbi poslao lijepo vrijeme koje je izmamilo želju za šetnjom makarskom rivom i razgledanjem okolice samostana. Nekoliko je momaka u subotnje poslijepodne učinilo malo hodočašće posjetivši Vepric gdje su izmolili krunicu. U samostanskoj crkvi Blažene Djevice Marije na nebo uznesene sjemeništarci su s duhovnikom u subotu imali svetu Misu, a uvečer i klanjanje pred Presvetim. U nedjelju su sudjelovali na Misi s narodom koju je predvodio gvardijan fra Ante Čovo s duhovnikom fra Stipom u koncelebraciji. Domaćini su iskazali ugodnu dobrodošlicu, gvardijan fra Ante osobito se potrudio da taj boravak učini što ljepšim, na čemu smo iznimno zahvalni. Fratri ističu kako je i njima dobro došao posjet i kratko oživljavanje starog i pustog samostana. Prisjetili su se vremena kada se sjemenište nalazilo upravo u samostanu dodavši kako se to dogodilo ponovno, doduše nakratko, nakon više od pola stoljeća. Vjerujemo da ovo neće biti zadnji posjet sinjskih sjemeništaraca makarskom samostanu jer već sada znamo gdje želimo održati svoje sljedeće duhovne vježbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas36
Ovaj mjesecOvaj mjesec44851
UkupnoUkupno7511684

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106