Podbablje: Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

Svečanim misnim slavljem završenim zajedničkim odrješenjem za sve žrtve te paljenjem svijeća ispred crkve Sv. Ante u Drumu župljani Podbablja u petak 18. studenog 2016. prisjetili su se 25.obljetnice stradanja Vukovara.


Svečano euharistijsko slavlje u središnjoj podbapskoj crkvi Sv. Ante predvodio je župnik fra Nediljko Čarapić uz pjesmu Mješovitog pjevačkog zbora župe Podbablje sastavljenog od pjevača iz Druma i Grubina pod ravnanjem voditeljice Marele Vrljić.

U svojoj nadahnutoj homiliji župnik je govorio o žrtvi kazavši kako se moramo i danas prisjetiti , da ne zaboravimo i da budućim naraštajima možemo prenositi važnost ove tužne obljetnice te je zaključio riječima: "Mi se danas s ponosom sjećamo kako je sav narod hrvatski osjetio da treba odlučno ustati na obranu svoga doma i roda".

Nakon popričesne molitve i pjesme "Bože čuvaj Hrvatsku" vjernici su izašli ispred crkve te svijećama formirali križ nakon čega je župnik izmolio zajedničko odrješenje za sve žrtve Vukovara i Škabrnje te cijelog Domovinskog rata kao i 16 poginulih branitelja iz župe Podbablje.

Prije svete mise izaslanstvo općine Podbablje položilo je cvijeće i upalilo svijeće ispred spomenika poginulima za Hrvatsku.

 

  

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2117
Ovaj mjesecOvaj mjesec29736
UkupnoUkupno6444353

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44 

Administrator

franodoljanin@gmail.com