Sinj: Održan regionalni susret franjevaca

Redoviti jesenski regionalni susret franjevaca održan je u Samostanu Gospe Sinjske u srijedu, 16. studenog 2016. godine. Na susretu su uz gvardijana fra Petra Klapeža sudjelovala 26-orica franjevaca. Nakon molitve Srednjeg časa fra Ivica Udovičić, moderator za trajnu formaciju pozdravio je prisutnu braću i predstavio predavača dr. fra Ivicu Jurića, profesora pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.


Fra Ivica je održao predavanje na temu - „Izazovi i perspektive pastorala obitelji premaAmoris laetitiae Relatio finalis“. U svom izlaganju fra Ivica je naglasio da je pobudnica Amoris laetitie nastala nakon dvije, opće izvanredne i opće redovite, biskupske sinode posvećene suvremenoj obiteljskoj problematici, a Relatio finalis je zaključni dokument kojeg su Papi Franji uputili sinodski oci okupljeni na XIV. općoj redovitoj skupštini Biskupske sinode koja je u listopadu 2015. godine raspravljala o pozivu i poslanju obitelji u Crkvi u suvremenom svijetu. Spomenute sinode raspravljale su posebice po pitanju pripuštanja sakramentima rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih vjernika i drugim izazovima s kojima se susreće obitelj.

Nakon izlaganja uslijedila je rasprava u kojoj su izneseni brojni problemi s kojima se svećenici susreću u pastoralu braka i obitelji. Susret je završio euharistijskim slavljem u samostanskoj kapeli i bratskim druženjem za obiteljskim stolom. (www.gospa-sinjska.hr)

  

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2097
Ovaj mjesecOvaj mjesec66866
UkupnoUkupno7450566

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 155