Sinj: Održan regionalni susret franjevaca

Redoviti jesenski regionalni susret franjevaca održan je u Samostanu Gospe Sinjske u srijedu, 16. studenog 2016. godine. Na susretu su uz gvardijana fra Petra Klapeža sudjelovala 26-orica franjevaca. Nakon molitve Srednjeg časa fra Ivica Udovičić, moderator za trajnu formaciju pozdravio je prisutnu braću i predstavio predavača dr. fra Ivicu Jurića, profesora pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.


Fra Ivica je održao predavanje na temu - „Izazovi i perspektive pastorala obitelji premaAmoris laetitiae Relatio finalis“. U svom izlaganju fra Ivica je naglasio da je pobudnica Amoris laetitie nastala nakon dvije, opće izvanredne i opće redovite, biskupske sinode posvećene suvremenoj obiteljskoj problematici, a Relatio finalis je zaključni dokument kojeg su Papi Franji uputili sinodski oci okupljeni na XIV. općoj redovitoj skupštini Biskupske sinode koja je u listopadu 2015. godine raspravljala o pozivu i poslanju obitelji u Crkvi u suvremenom svijetu. Spomenute sinode raspravljale su posebice po pitanju pripuštanja sakramentima rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih vjernika i drugim izazovima s kojima se susreće obitelj.

Nakon izlaganja uslijedila je rasprava u kojoj su izneseni brojni problemi s kojima se svećenici susreću u pastoralu braka i obitelji. Susret je završio euharistijskim slavljem u samostanskoj kapeli i bratskim druženjem za obiteljskim stolom. (www.gospa-sinjska.hr)

  

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2117
Ovaj mjesecOvaj mjesec29736
UkupnoUkupno6444353

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

Administrator

franodoljanin@gmail.com