Šubićevac: Obilježena deveta obljetnica posvete crkve Sv. Ante

Deveta obljetnica posvete crkve svetog Ante na Šubićevcu proslavljena je u utorak, 15. studenog 2016., svečanim misnim slavljem koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Slavlje je započelo pozdravnim riječima župnika Šubićevca fra Bože Morića. Izrazio je radost što je biskup Rogić pohodio župu i predvodi misno slavlje. Ova župna zajednica voljna je duhovno rasti, a drugi put kad nas pohodite obećajemo biti još bolji, kazao je župnik Morić.


- Župna crkva, kuća Božja. Znak Božje prisutnosti. Svaka nas crkva podsjeća da nismo sami, da je Bog s nama. U crkvu čovjek dolazi Bogu zahvaliti za primljena dobročinstva, donosi Bogu i svoju radost: slavlja sakramenata krštenja, krizmi, ženidbe, blagdani, godišnjice. Sve se Bogu prikazuje da Bog bude u svemu. Tako crkva postaje ne samo Božje kuća, nego i naš dom u Božjoj nazočnosti. Bogu prinosimo i svoje žalosti, rastanke od najmilijih, molitve za pokojne, molitve za bolesne, molitve u nevoljama života - , kazao je biskup Rogić.

- Crkva, kuća Božja ujedno su i vrata nebeska! U crkvi se učimo biti Bogu blizu. Bog nas oproštenjem čisti i čini dostojnim stajanja pred njim. On krijepi naše snage, oporavlja nas za životne borbe, usavršava našu ljubav i dobrotu, daruje nam mir srca, čini nas uvijek više svojom djecom. Okuplja nas u zajedništvo svoje djece, postajemo njegov narod, njegov izabrani narod – Crkva - pisana velikim slovom. Na taj način u crkvi, mogli bismo reći, vježbamo ili bolje doživljavamo predokus, kušamo: radost neba - , naglasio je biskup Tomislav Rogić.

Ukazao je kako posvećena crkva posvećuje i nas. - Ako Božjoj milosti dopustimo, ona i od nas čini svoj „Hram“, svoje prebivalište. I mi možemo jedni drugima postati Bogonosci – oni koji nose Boga drugima. Po svetoj Pričesti Bog ulazi u hram naše duše, zapravo od naše duše čini svoj hram. Što ima svetije, vrjednije ili važnije od toga. Svaki vjernik je „živi kamen“ na Krista naslonjen i u svoju zajednicu uklopljen. Postaje Božja građevina u onoj mjeri u kojoj se uključi, sudjeluje, naziđuje – ili kako bi to danas rekli – aktivira u svojoj župnoj zajednici. -

Nakon misnog slavlja održan je koncert Dječjeg župnog zbora „Ljiljani“koji vodi prof. Nikolina Gović i Župnog zbora „Sveti Ante“ pod vodstvom prof. Kristine Pešić. Za orguljama je bila prof. Tina Guberina. Kao gosti nastupile su sopranistice Ana Grubić Miškić i Tea Slavica. (www.sibenska-biskupija.hr)

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1058
Ovaj mjesecOvaj mjesec61090
UkupnoUkupno7444790

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89