Lećevica: Proslavljen blagdan svetog Martina

Nebeski zaštitnik župe Lećevica sveti Martin, proslavljen je u petak, 11. studenog 2016., svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi svetog Martina. Misno slavlje u koncelebraciji sa desetak svećenika, i sa župnikom Lećevice fra Dušanom Džimbegom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.


Naša crkva svetog Martina danas slavi sto pedeset godina. Crkva je izgrađena 1866. godine, kazao je župnik Džimbeg u pozdravnim riječima na početku slavlja. Naglasio je kako i općina Lećevica ove godine slavi sto i pedeset godina postojanja, te je istaknuo povezanost Crkve i naroda u Lećevici. Kao spomen na sto i pedesetu obljetnicu izradili smo barjak sa na jednoj strani likom svetog Martina, a na drugoj Gospe Karmelske, kazao je župnik. Nakon pozdravnih riječi biskup Rogić blagoslovio je barjak.

„Sveti Martin bio je poznat kao dobročinitelj koji suosjeća s nevoljom drugoga, kao neumorni propovjednik i navjestitelj Krista raspetog i uskrsnulog i kao snažan svjedok vjere. Zbog toga ga častimo i danas nakon toliko godina njegov život nije iščeznuo u ništavilu zaborava. Naprotiv i danas istom snagom izaziva divljenje i poziv na nasljedovanje“, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.

„Sveti Martin ide u red onih koji nisu žalili svoga života da bi ustrajali na putu vjere koji vodi vječnoj Domovini na nebesima. Nije se dao ničim zemaljskim potkupiti niti zavarati, nije se dao zastrašiti niti smrtnim prijetnjama. Bio je spreman ići do kraja, uvjeren da je Gospodin konačni sudac i da se i te kako isplati žrtvovati jer je nagrada od neprocjenjive vrijednosti, nagrada koju Bog pripravi onima što ga ljube i pouzdaju se jedino u njega“, kazao je između ostalog šibenski biskup.

Istaknuo je kako: „Samo trajna usmjerenost na vječni život s Bogom može nam dati snage ustrajati do kraja, oploditi i osmisliti svoje živote trajnim vrijednostima koje ne gube svoga sjaja i na taj način zadobiti vječni život, pa makar radi Krista ovaj zemaljski izgubili“. (www.sibenska-biskupija.hr)

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36