Kelkheim: Predstavljanje krizmanika uz gosta iz Viteza

U nedjelju, 13. studenoga 2016., u crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, slavljena je misa za mlade. Uz geslo slavlja “Ti si moj život, moj put, moja istina”, na misi su se župnoj zajednici predstavili budući krizmanici.


U prepunoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, 13. studenoga, okupili su se vjernici na slavlje svete mise koja je bila sva u znaku mladih. Na misi su se župnoj zajednici predstavili budući krizmanici, koji su ujedno čitali liturgijska čitanja, molitvu vjernika i animirali slavlje svojim radosnim pjevanjem. Na početku svete mise župnik fra Marinko Vukman pozdravio je okupljene vjernike, buduće krizmanike i predvoditelja misnoga slavlja, fra Ivana Tučića, člana provincije Bosne Srebrene, na službi u Vitezu. Ujedno je potaknuo nazočne vjernike da mole za krizmanike kako bi se što bolje pripremili za važni događaj slavlja sakramenta potvrde – sakramenta kršćanske punoljetnosti i zrelosti.

U svojoj propovijedi se predvoditelj misnoga slavlja dotakao evanđelja trideset i treće nedjelje kroz godinu, govoreći kako jednostavnim riječima mogu govoriti samo veliki ljudi, kako se Svemogući Bog zapravo obraća ljudima jednostavnim jezikom.  “Želi nam saopćiti nešto tako veliko, nešto što bi trebalo usmjeravati naš život ispravnim putem”, rekao je. “Ali što nam to Bog želi u današnjem evanđelju saopćiti?” pitao je fra Ivan Tučić, te tumačio okupljenim vjernicima, kako Isus ne govori o nekakvoj apokaliptičkoj viziji ili katastrofi koja bi se trebala dogoditi, već – metaforički – o rušenju hrama, koje je povezano sa osobnim odnosom vjernika i Boga.

Dotakao se također susreta Samarijanke i Isusa, gdje ona pita u koje Svetište treba ići? Isus odgovara, da se istinski klanjaoci klanjaju Bogu u duhu i u istini. Sami Isus je kao i mi danas krenuo na hodočašća, ali ono dolazi tek kasnije, nakon osobnoga odnosa, susreta i iskustva s Bogom. “Isus ne govori samo o razrušenju hrma kao građevini, nego isto tako o razrušenju hrama kao zajednice vjernika, kao crkve”, rekao je. “Ako se kao zajednica vjernika, kao živa crkva zatvorimo Božju riječ, ako ne dopustimo da nas Božja riječ oblikuje, da nas Isus ne vodi našim životom, dogodit će nam razrušenje našega vlastitoga hrama.”

Nakon slavlja svete mise, budući su krizmanici dobili na dar molitvenik sv. Josipa i kalendar za 2017. godinu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1050
Ovaj mjesecOvaj mjesec61082
UkupnoUkupno7444782

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51