Duhovne vježbe u Zaostrogu

U Zaostrogu su održane duhovne vježbe od 7. do 11. studenoga 2016. god. na kojima su sudjelovali: fra Branko Brnas,  fra Bone Bilić, fra Ante Buljan,  fra Niko Glavinić,  fra Mario Jurišić,  fra Paviša Norac-Kevo, fra Andrija Nikić, fra Ivica Omazić, fra Vinko Prlić i fra Marko Prpa.


Duhovne vježbe započete su zazivom Duha Svetoga, a završene euharistijskim slavljem i na kraju pjevanjem Tebe Boga hvalimo. Uz svakodnevno slavljenje Euharistije obavljali smo pobožnosti: Klanjanje, Križni put i Krunicu.

Voditelj duhovnih vježbi fra Ante Marić, franjevac iz Mostara, jezgrovito je razradio tekst bule Pape Franje Misericordiae vultus. Posebno je istaknuo da Crkva osjeća zadaću »uvesti sve u veliko otajstvo Božjega milosrđa, razmatrajući Kristovo lice« (MV, 25). To će ona uspjeti prednjačeći u istinskome svjedočenju milosrđa, ispovijedajući i živeći ga kao središte objave Isusa Krista. Božje milosrđe dar je i poziv čitavoj Crkvi, svim zajednicama i skupinama u njoj, kao i svakomu pojedincu, a po njihovu svjedočanstvu – i svakomu tko još nije upoznao Lice milosrđa nebeskoga Oca.


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1027
Ovaj mjesecOvaj mjesec68485
UkupnoUkupno7058216

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85