Leonberg: Proslava sv. Nikole Tavelića

Članovi Hrvatske katoličke zajednice Leonberg proslavili su u nedjelju, 13. studenoga 2016., svetkovinu sv. Nikole Tavelića, zaštitnika zajednice. Euharistijskim slavljem u 11.35 sati predsjedao je fra Šimun Markulin, student moralnog bogoslovlja u Rimu. Koncelebrirao je fra Ivica Erceg, župnik. Liturgijskim pjevanjem animirao je zbor pod ravnanjem s. Rozarije Ćurić.


Na kraju euharistijskog slavlja fra Šimun je blagoslovio sliku sv. Nikole Tavelića. Slika je djelo akademske slikarice Slađane Karamatić, a prikazuje prvog hrvatskog proglašenog sveca i crkvu u kojoj se na liturgijska slavlja okupljaju Hrvati Leonberga. Bit će izložena u prostorijama hrvatske zajednice.

Leonberg se nalazi na teritoriju Biskupije Rottenburg-Stuttgart, kojoj je zaštitnik sv. Martin biskup. Osim Leonberga, mjesni župnik ima zajednice i u Sindelfingenu i Herrenbergu. Nedjeljom se u svim trima mjestima slavi euharistijsko slavlje, na kojima se okupljaju hrvatski katolici. Prema odredbi mjesnog biskupa, upravo je 13. studenoga izvršeno brojanje vjernika, što je važan pokazatelj aktualnog stanja i kretanja u zajednicama. Službeni brojači izbrojili su te nedjelje ukupno 765 vjernika (Sindelfingen – 395, Leonberg – 225 i Herrenberg – 145).

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2077
Ovaj mjesecOvaj mjesec46607
UkupnoUkupno5418077

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90 

Administrator

franodoljanin@gmail.com