Proslava završetka Godine milosrđa u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske

Papa Franjo zatvorit će Godinu milosrđa 20. studenoga 2016. na svetkovinu Krista Kralja zatvaranjem svetih vrata na bazilici sv. Petra u Vatikanu. Završna svečanost Jubileja u mjesnim crkvama održava na 33. nedjelju kroz godinu, 13. studenoga 2016. godine. Pošto je svetište Čudotvorne Gospe Sinjske proglašeno od mjesnog biskupa posebnim mjestom milosrđa u nedjelju, 13. studenoga, na svečan način kako je Crkva propisala, zatvorili smo u našem Svetištu izvanrednu Godinu milosrđa.


Euharistijsko slavlje u 10.00 sati predvodio je mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije u koncelebraciji fra Petra Klapeža, gvardijana i fra Perice Maslaća, župnika.

Generalni vikar mons. Miroslav Vidović u propovijedi je pozvao vjernike da ovom proslavom zahvale Ocu milosrđa za plodonosno vrijeme, razne susrete i događaje, za molitve, hodočašća, liturgijska slavlja, karitativne inicijative i djela milosrđa, a posebno za ona koja su povezana sa sakramentom pomirenja i jubilejskim oprostom. Propovjednik je naglasio kako završetkom Jubileja milosrđa nipošto ne završava kršćanska usmjerenost na življenje Božjega milosrđa te da ta snaga ne prestaje djelovati u oblikovanju Crkve. Jubilej nam je, istaknuo je mons. Vidović, otvorio srca i oči da bismo vidjeli gdje je potrebna veća prisutnost naše vjerničke zauzetosti i ljubavi, da bismo se otvorili Božjem milosrđu. Na kraju propovijedi zazvao je zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske, majke Milosrđa.

Liturgijsko pjevanje animirao je zbor Župe Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. Na kraju euharistijskog slavlja o. Gvardijan se zahvalio mons. Miroslavu Vidoviću što je predvodio euharistijsko slavlje završetka Godine milosrđa, a posebnu zahvalu je uputio braći svećenicima koji su kroz ovu Godinu milosrđa ispovjedali u Svetištu.

Uz crkvu Gospe Sinjske završna su slavlja proslavljena u Vepricu i Solinu. Euharistijsko slavlje u 18.00 sati u splitskoj prvostolnici sv. Dujma predvodi nadbiskup mons. Marin Barišić u zajedništvu sa svećenicima, uz nazočnost redovnika, redovnica i vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas255
Ovaj mjesecOvaj mjesec52558
UkupnoUkupno5424028

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95 

Administrator

franodoljanin@gmail.com