Održane duhovne vježbe na Visovcu

U franjevačkom samostanu Gospe od Milosti na Visovcu održane su duhovne vježbe za članove naše Provincije od 6. do 11.  studenog 2016 godine. Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Petar Klarić, gvardijan i župnik u Karinu, na duhovnim vježbama sudjelovalo je 20 braće i novaci.  U nedjelju u popodnevnim satima braća se su se okupila i molitvom Večernje i zazivom  Duha Svetoga započeli s duhovnim vježbam.

Tema duhovnih vježbi bila je 'Božje milosrđe i opomene sv. Franje'. Prvi dan fra Petar je  iznio nauk crkve o Božjem milosrđu i milosrđe u spisima sv. Franje, a zatim je nastavio s opomenama.  U popodnevnim satima obavljala se pobožnost krunice, križnog puta, euharistijskog klanjanja i zadnju večer pokorničko bogoslužje.

Za vrijeme duhovnih vježbi braća su, uz zajednička razmatranja, imali priliku posvetiti se molitvi, provesti vrijeme u tišini ili šetnji  otočićem Visovcem.

Pjevanje je predvodio fra Marko Duran uz pomoć novaka i braće.

Duhovne vježbe su završile u petak 11. studenogsvečanim misnim slavljem na kojoj su braća otpjevali Tebe Boga hvalimo,  iza toga braća su duhovno osnaženi zaputili se u svoje svakodnevne službe.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas490
Ovaj mjesecOvaj mjesec50390
UkupnoUkupno6965724

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81 

Administrator

franodoljanin@gmail.com