Šibenik-Varoš: Misijska nedjelja

Poziv širenja Radosne vijesti u svakom vremenu, a posebno u  ovoj godini Milosrđa upućen je svim ljudima dobre volje, pa je tako i ove godine naša župa u nedjelju, 23. listopada 2016., slavila svetu misu povodom Svjetskog dana misija, koji se u svijetu uvijek slavi predzadnju nedjelju mjeseca listopada.


Na početku smo u svečanoj procesiji ušli u Crkvu, odjeveni u nošnje naroda Afrike i robu  naših misionara koji svojim životom ukazuju na živo djelo misionarskog služenja i navještanja riječi Božje u raznim krajevima svijeta. Fra Kristian je na početku svete mise istaknuo kako biti misionar ne znači kako često zamišljamo samo ići u daleke zemlje Afrike, Azije i cijeloga svijeta kako bi drugima navijestili Krista, već kako je prvo mjesto našeg misionarskog djelovanja upravo mjesto i ljudi gdje živimo, naša obitelj, prijatelji, naše društvo, posao gdje radimo i da tu najviše možemo doprinijeti i svijedočiti da smo Božji i da smo od Boga poslani jer to riječ „misija, misionar“ i znači, „biti poslan, imati poslanje, zadaću“, a to ne možemo ako sami nismo primili Riječ Božju i ne živimo je u svojim životoma.

Molitve i recital koji smo izveli preko svete mise  pripremila je s. Antonija s djecom i na taj način željeli smo približiti svima okupljenima da je Isus onaj koji nas prati u susretu sa svakim čovjekom koji treba našu pomoć i ljubav. Posebno je radosno bilo moliti „Oče naš“ na mashi jeziku, kojim se služe pripadnici plemena Bushi, u današnjem Kongu :

Larha oli omu mpingu, izino lyawe likuzibwe; obwami bwawe

buyishage oku valonza kube en’igulu  nk’omu mpingu.

Ene na ngasi lusiku orhuhe eci rhwalya, onarhubabalire ebyaha birhu,

nk’oku nirhu rhubabablira abarhujirira amabi.

Orhanarhulekaga rhwahirima omu mashumi mabi. Ci orhulikuze omu kubi. Amen.

Svojim djelima solidarnosti i mi pomažemo misionarima da Radosnu vijest objave svakom čovjeku i zato svu prikupljenu milostinju ove nedjelje  šaljemo za pomoć našim misionarima u svijetu, koji se trude da Crkve postane majka za sve narode i izvorište novog obnovljenog Kristova svijeta.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Bdijenje mladih u Biskupiji

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas328
Ovaj mjesecOvaj mjesec32804
UkupnoUkupno7102345

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59