Imotski: Susret odgojnih zavoda Provincije

U samostanu sv. Franje u Imotskom u nedjelju 23. listopada 2016. održan je ovogodišnji susret odgojnih zavoda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu su sudjelovali sjemeništarci iz sjemeništa u Sinju, postulanti iz postulature u Imotskom, novaci iz novicijata na Visovcu i bogoslovi iz klerikata u Splitu i Zagrebu, svi u pratnji svojih odgojitelja.


Nakon okupljanja uslijedilo je s početkom u 10:30u crkvi sv. Franje svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. U koncelebraciji su bili fra Kristian Stipanović, magistar postulanata, fra Jure Šimunović, meštar novaka, fra Ivan Udovičić, prefekt sjemeništaraca, fra Nedjeljko Jukić, doprefekt sjemeništaraca, fra Ivica Jurić, magistar bogoslova u Splitu, fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova u Splitu, fra Ivan Maletić, magistar bogoslova u Zagrebu, i fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Na misi je bio i fra Stojan Damjanović, domeštar novaka. Pjevanje na svetoj misi animirao je zbor bogoslova i sjemeništaraca pod vodstvom fra Frane Bosnića.

U svojoj homiliji o. Provincijal naglasio je da se susret odgojnih zavoda održava u Imotskom u sklopu proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka. Zatim je potaknuo sve prisutne vjernike da mole za kandidate svih odgojnih zavoda, kao i za nova duhovna zvanja jer nas na molitvu potiču misna čitanja, osobito prvo čitanje i evanđelje. Razmišljajući o navedenim čitanjima o. provincijal rekao je da molitva treba biti ustrajna i ponizna, odnosno proizlaziti iz vjere u Božju svemogućnost i dobrotu. Naime, istinski vjernik ima povjerenje u Boga i zna da su Bogu poznate sve njegove potrebe. Cilj molitve treba biti zajedništvo s Bogom i bližnjima, a to je ustvari spasenje za kojim svaki čovjek u svom srcu čezne.

Na kraju mise svima se obratio gvardijan fra Kristian te pozdravio kandidate i odgojitelje svih odgojnih zavoda, a posebno o. provincijala. Zatim su kandidati gostujućih odgojnih zavoda ukratko predstavili svoje zajednice i život u njima, a na kraju je bogoslov fra Ivan Đuzel svjedočio o svom zvanju.

Poslije mise i zajedničkog fotografiranja bio je ručak u samostanskom blagovalištu. U 14 sati o. provincijal sastao se sa svim odgojiteljima, a kandidati su imali vrijeme za rekreaciju, što je dio njih iskoristio za nogometni turnir.

U 16 sati u crkvi sv. Franje bila je zajednička pobožnost Bl. Djevici Mariji, nakon čega su se svi gostujući zavodi uputili svojim kućama.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas86
Ovaj mjesecOvaj mjesec60118
UkupnoUkupno7443818

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64