Imotski: Susret odgojnih zavoda Provincije

U samostanu sv. Franje u Imotskom u nedjelju 23. listopada 2016. održan je ovogodišnji susret odgojnih zavoda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu su sudjelovali sjemeništarci iz sjemeništa u Sinju, postulanti iz postulature u Imotskom, novaci iz novicijata na Visovcu i bogoslovi iz klerikata u Splitu i Zagrebu, svi u pratnji svojih odgojitelja.


Nakon okupljanja uslijedilo je s početkom u 10:30u crkvi sv. Franje svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. U koncelebraciji su bili fra Kristian Stipanović, magistar postulanata, fra Jure Šimunović, meštar novaka, fra Ivan Udovičić, prefekt sjemeništaraca, fra Nedjeljko Jukić, doprefekt sjemeništaraca, fra Ivica Jurić, magistar bogoslova u Splitu, fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova u Splitu, fra Ivan Maletić, magistar bogoslova u Zagrebu, i fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Na misi je bio i fra Stojan Damjanović, domeštar novaka. Pjevanje na svetoj misi animirao je zbor bogoslova i sjemeništaraca pod vodstvom fra Frane Bosnića.

U svojoj homiliji o. Provincijal naglasio je da se susret odgojnih zavoda održava u Imotskom u sklopu proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka. Zatim je potaknuo sve prisutne vjernike da mole za kandidate svih odgojnih zavoda, kao i za nova duhovna zvanja jer nas na molitvu potiču misna čitanja, osobito prvo čitanje i evanđelje. Razmišljajući o navedenim čitanjima o. provincijal rekao je da molitva treba biti ustrajna i ponizna, odnosno proizlaziti iz vjere u Božju svemogućnost i dobrotu. Naime, istinski vjernik ima povjerenje u Boga i zna da su Bogu poznate sve njegove potrebe. Cilj molitve treba biti zajedništvo s Bogom i bližnjima, a to je ustvari spasenje za kojim svaki čovjek u svom srcu čezne.

Na kraju mise svima se obratio gvardijan fra Kristian te pozdravio kandidate i odgojitelje svih odgojnih zavoda, a posebno o. provincijala. Zatim su kandidati gostujućih odgojnih zavoda ukratko predstavili svoje zajednice i život u njima, a na kraju je bogoslov fra Ivan Đuzel svjedočio o svom zvanju.

Poslije mise i zajedničkog fotografiranja bio je ručak u samostanskom blagovalištu. U 14 sati o. provincijal sastao se sa svim odgojiteljima, a kandidati su imali vrijeme za rekreaciju, što je dio njih iskoristio za nogometni turnir.

U 16 sati u crkvi sv. Franje bila je zajednička pobožnost Bl. Djevici Mariji, nakon čega su se svi gostujući zavodi uputili svojim kućama.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1043
Ovaj mjesecOvaj mjesec68501
UkupnoUkupno7058232

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85