Knin: Zavjetovanje i izborni kapitul u mjesnom bratstvu OFS-a

"Ovo je dan što ga stvori Bog

radujemo se Bogu kličimo"

Ovo su riječi koje opisuju važnost i ljepotu događaja koji je obilježio misno slavlje na 30.nedjelju kroz godinu. Naime,u nedjelju 23. listopda 2016. godine,za vrijeme slavlja sv. mise u crkvi Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu devetero braće i sestara reklo je DA životu po Evanđelju i dalo trajne zavjete u franjevačkom svjetovnom redu te su na taj način stvoreni preduvjeti da mjesno bratstvo "Sv. Ante Padovanski" bude obnovljeno i da zaživi nakon niza godina i nevolja u kojima se kroz povijest dugu preko sto godina od prvog spomena nalazilo.


Svečanu svetu misu predslavio je fra Stipe Nimac,duhovni asistent Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a "Sv. Nikola Tavelić", a u koncelebraciji je bio fra Marko Duran gvardijan i župnik u Kninu i duhovni asistent mjesnog bratstva. Nakon navještaja Evanđelja uslijedilo je polaganje trajnih zavjeta u ruke područne ministre sestre Svemirke Matić. Svjedoci ovog važnog čina bile su sestra Marija Vukušić,područna tajnica i sestra Anita Močić, područna kordinatorica za Framu.Trajne zavjete su položili:

- Baškarad Karolina

- Budimir Branka

- Grubeša Anamari

- Matijević Jelena

- Mandić Rozika

- Miličević Dragan

- Preden Mario

- Šarić Bernard

- Velić Sandra.

Po završetku obreda zavjetovanja sestra Svemirka je novo zavjetovanoj braći i sestrama uručila tau-znak pripadnosti OFS-u Hrvatski nacionalni statut OFS-a,a braća i sestre su i svojim potpisom potvrdili ono što su riječima obećali.

Fra Stipe je održao kratku homiliju u kojoj je okupljenim mnogobrojnim vjernicima pokušao razjasniti što to znači pripadati franjevačkom svjetovnom redu. To ne znači da ova braća i sestre postaju fratri ili časne sestre nego oni i dalje žive svoje kršćanstvo i svoju vjeru u svijetu,produbljuju je,učvršćuju i svjedoče u svijetu u kojem žive i rade,u svojim obiteljima kao crkvi u malom. Sv. Franjo je bio oduševljen poniznošću Isusa Krista koji se za nas utjelovio o Božiću,naglašavao je kako u nas nikada nije uloženo više negoli je to na Veliki petak i zato je Franjino biti i djelovati uvijek u Isusu Kristu. Fra Stipe je još jednom pozvao u prvom redu novo zavjetovane članove OFS-a, a i sve ostale da nikada ne zaborave Isusa i Njegove riječi "ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta".

Po završetku sv. mise pristupilo se izbornom kapitulu kojim je predsjedala sestra Svemirka uz supredsjedanje fra Stipe. Izborni kapitul je uobičajeno započeo  molitvom iz obrednika te usvajanjem dnevnog reda. Nakon pozdravnih riječi ministre i duhovnih asistenta izvješće o proteklom djelovanju i pripravi članova bratstva iznio je brat Dragan Miličević. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Zazivom Duha svetoga započeo je izborni dio te je izabrano vijeće koje čine:

- ministra brat Bernard Šarić

- doministra sestra Sandra Velić

- tajnica sestra Jelena Matijević

- blagajnik brat Dragan Miličević

- povjerenica za formaciju sestra Anamari Grubeša

- bratska animatori za Framu brat Dragan Miličević

- duhovni asistent fra Marko Duran.

Uvođenjem u službu i blagoslovom novog vijeća te završnom molitvom iz obrednika završen je službeni dio kapitula. Druženje je u veselom tonu nastavljeno za bratskim stolom. Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli današnjem slavlju i molimo zagovor sv. Franje da bi ovo bratstvo moglo živjeti i djelovati u duhu franjevaštva.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1680
Ovaj mjesecOvaj mjesec6390
UkupnoUkupno7621268

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46