Mirlović: Izborni kapitul OFS-a

Blagdan sv. Ivana Pavla II, 22. listopada 2016., ostat će u sjećanju u mjesnom bratstvu Mirlović zagora koje je kao svoga zaštitnika izabralo upravo ovog sveca, sveca naših dana koji nas je oduševljavao za vrijeme svoga ovozemaljskog života. Posebno će se ovog dana sjećati brat Damir Braica i sestra Marija Bulat koji su u ruke mjesnog ministra  dali trajne zavjete u franjevački svjetovni red, također će ga se rado sjećati i sestre Gordana Nakić i Nada Matas koje su primljene u formaciju.

Misno slavlje u prigodi ovih događaja održano je u crkvi Uznesenja blažene djevice Marije a predslavio ga je fra Stipe Nimac područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a "Sv. Nikola Tavelić" a u koncelebraciji je bio fra Ivan Čupić duhovni asistent mjesnog bratstva "Sv. Ivan Pavao II" Mirlović zagora. Poslije svete mise uslijedilo je izborni kapitul kojim je predsjedala sestra Svemirka Matić područna ministra Zadarsko-šibenskog područnog bratstva "Sv. Nikola Tavelić"  koji je uobičajeno započeo molitvom, prihvaćanjem dnevnog reda i izvješća za proteklo razdoblje. Zazivom Duha svetoga i upoznavanjem prisutnih sa pravilima izbora pristupilo se samom glasovanju te je izabrano vijeće u sljedećem sastavu:

- ministra  sestra Vica Sudar

- doministar brat Dane Nakić

- tajnik brat Damir Braica

- blagajnik  brat Stanko Sudar

- povjerenica za formaciju sestra Nevenka Bulat

- bratska animatorica za Framu sestra Marija Bulat

- duhovni asistent fra Ivan Čupić.

Nakon uvođenja u službu i blagoslova novoizabranog vijeća uslijedilo je bratsko druženje i okrjepa.

Zahvaljujemo fra Stipe, fra Ivanu i sestri Svemirki koji su uložili svoje vrijeme i trud da potaknu rad i djelovanje ovog bratstva. Hvala svoj braći i sestrama i njihovim obiteljima koje ih prate na njihovi putu nasljedovanja sv. Franje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas156
Ovaj mjesecOvaj mjesec62965
UkupnoUkupno7052696

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68