Članovi OFS-a hodočastili u nacionalno svetište Sv. Nikole Tavelića u Šibeniku

Nacionalno svetište "Sv. Nikole Tavelića" u Šibeniku duhovno se pripravlja za proslavu blagdana sv. Nikole velikom devetnicom kroz devet petaka pred sam blagdan. Rektor svetišta fra Ivan Bradarić uputio je poziv članovima OFS-a Zadarsko-šibenskog područnog bratstva koje nosi ime ovog prvog hrvatskog kanoniziranog sveca da šesti u nizu devet petaka svojim prisustvom iskažu svoje štovanje svom nebeskom zaštitniku u petak, 21. listopada 2016. godine. Područna ministra sestra Svemirka Matić proslijedila je poziv svim mjesnim bratstvima i područnom vijeću Frame. Pobožnošću sv. Nikoli započela je ova večer i nastavljena slavljem sv. mise koju je predslavio fra Andrija Bilokapić provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima i duhovni asistent MB OFS-a Sv. Frane, Zadar. U koncelebraciji su bili fra Augustin Kordić duhovni asistent MB Sv. Frane, Šibenik i fra Damir Ćiro Čikara duhovni asistent MB Gospe od Ružarija, Drniš.


U propovijedi je fra Andrija pozvao nazočne osobito članove franjevačkog svjetovnog reda da budu dostojni poziva kojim su pozvani, poziva poniznosti, blagosti i jedinstva, jedinstva sa sv. Franom i sv. Nikolom u jednom te istom Duhu Svetom. Pozivajući se na poslanicu sv. Pavla poziva i on nas da podnosimo jedni druge u ljubavi, u onoj istoj ljubavi kojom nas je ljubio Isus Krist koji je iz ljubavi prema nama odrekao se slave neba te se utjelovio i suobličio nama grešnima, suobličio se u potpunosti i u patnjama i bolima. Pozvao nas je fra Andrija a osobito mlade da se nalik na sv. Nikolu ne bojimo biti Kristovi sada i zauvijek jer je On jedini kome trebamo pripadati.


Nakon misnog slavlja fra Ivan Bradarić je predstavio prvi broj časopisa "SVETAC", glasnik svetišta koji donosi crtice o svetištu, o životu sv. Nikole i druge aktualnosti a sve u namjeri da ovo svetište dobije mjesto među pukom koje mu pripada. Večer je završena bratskim druženjem u dvorani svetišta.

Sa osobitim zadovoljstvom ističem inicijativu fra Ivana Bradarića da područno bratstvo franjevačkog svjetovnog reda koje nosi ime sv. Nikole Tavelića pokrene ovaj  hodočasnički dan u svetište svoga zaštitnika, te mu ovom prilikom u ime braće i sestara našeg bratstva od srca upućujem jedno veliko hvala. Zahvaljujem našim duhovnim asistentima, braći i sestrama iz bratstva i članovima Frame koji su se odazvali ovom pozivu. Svu braću i sestre pozivam da molimo za zagovor sv. Nikole i našeg serafskog oca sv. Franje da se okupimo i u budućnosti i da svjedočimo svoje zajedništvo u Kristu.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

16. - 23. prosinca: Trstenik - Devetnica Božiću

*********

22. - 26. prosinca: Božić u Čavoglavama

********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas168
Ovaj mjesecOvaj mjesec52064
UkupnoUkupno5587571

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 82 

Administrator

franodoljanin@gmail.com