Zagreb-MBL: Proslava misijske nedjelje

U nedjelju, 16. listopada 2016., u župi Majke Božje Lurdske obilježena je Misijska nedjelja. Na dječjoj sv. misi u 9 sati, koju je predvodio vikar fra Mario, djeca su molitvom, pjesmom i recitacijom zahvaljivala i molila za misionare diljem svijeta.

Posebnost Misijskoj nedjelji dala je s. Marie-Blanche Dakin iz Benina (Afrika), članica Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Sestra boravi i studira u Zagrebu. Na hrvatskom jeziku je prisutnima predstavila svoj životni put, vjeru u svojoj zemlji i poslanje misionara diljem svijeta i u njezinoj Domovini."Benin je mala država, bavimo se zemljoradnjom, ali smo veseli. Ljudi se ne brinu puno, sve prepuštaju Božjoj providnosti. Marijine sestre u Beninu se skrbe o bolesnima, siromašnima i napuštenima, rade s djecom i drže vjeronauk. Osjetila sam, nešto mi je govorilo u srcu da se posvetim cijelim svojim bićem Bogu, i tako sam postala katolička redovnica" - kaže s. Blanche.


Ni s. Aleksija nije bila pošteđena. Ona je također svjedočila o službama koje s ljubavlju i radošću vrši u našoj Družbi. Nakon ovog svjedočanstva sestre su hrabro otpjevale dvije pjesme: jednu na hrvatskom a jednu na francuskom jeziku. S. Blanche je privukla veliku pažnju djece i svih vjernika kada je uz pjesmu svirala i bubanj što su djeca i svi nazočni vjernici s oduševljenjem primili.

U programu Misijske nedjelje u župi sudjelovali su Dječji zbor, prvopričesnici, ministranti, s. Željka te osobito s. Mirna i fra Mario. Vjernička zajednica i župnik zahvalni su svima na predanom i kreativnom radu. Na kraju sv. mise djeca su vjernicima podijelila imena hrvatskih misionara, s molbom da za njih molimo i doprinosimo prema vlastitim mogućnostima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1938
Ovaj mjesecOvaj mjesec24330
UkupnoUkupno7316193

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 138