Susret dekana Splitsko-makarske nadbiskupije s nadbiskupom Barišićem

U srijedu, 5. listopada 2016., u nadbiskupijskom ordinarijatu u Splitu održan je susret o. Nadbiskupa, mons. Marina Barišića, generalnog vikara, mons. Miroslava Vidovića te pastoralnog vikara, mons. Nedjeljka Ante Ančića sa dekanima iz cijele nadbiskupije. Na susretu su bili svi dekani: don Tomislav Ćubelić, dekan Katedralnog dekanata, don Ivan Čotić, dekan Konkatedralnog dekanata, don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog dekanata, fra Kristian Stipanović, dekan Imotskog dekanata, don Stipan Šurlin, dekan Kaštelanskog dekanata, don Vlado Strikić, dekan Kliškog dekanata, don Pavao Banić, dekan Makarskog dekanata, don Stipan Jerković, dekan Neretvanskog dekanata, don Ljubo Bodrožić, dekan Omiškog dekanata, don Vlado Đuderija, dekan Poljičkog dekanata, don Ranko Vidović, dekan Solinskog dekanata, don Vinko Sanader, dekan Trogirskog dekanata, fraVinko Prljić, dekan Biokovskog dekanata.


Na samom početku o. Nadbiskup je pozdravio sve nazočne, te je najavio temu i razlog održavanja susreta. Sam susret je bio donekle svojevrsni nastavak onog susreta koji se je održao u Vepricu dva tjedna prije, 28. rujna 2016., na kojem je sudjelovala većina svećenika iz Splitsko makarske nadbiskupije. Glavna tema tog susreta bio je Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Solinu 2018.g, pod temom „Očinstvo i majčinstvo – dva lica roditeljskog poslanja“.

Don Tomislav Ćubelić izvijestio je sve prisutne o odnosima i susretima koji su bili organizirani pri HBK-a, te je do temelja prikazao program održavanja prvih kateheza. Sve su kateheze složili očevi, profesori i katehete. Sve kateheze će biti objavljene na web stranici nadbiskupije, ali biti će poslane i e- mailom i poštom. Potom je istaknuo da predavač kateheze treba prilagoditi i sebi i onim koji ih slušaju, te je istaknuo da važno promisliti o načinu koordinacije između dekana i Ureda za pastoral obitelji, kao i onima koji će kateheze održavati. Također se o raspravljalo o načinu i mjestima održavanja kateheza, kao i o određenim problemima s kojima se može susresti pojedina župna zajednica. Sve potrebno o katehezama trebali na bi naglasiti župnici, u svojim župama, na nedjeljnoj svetoj misi. Razmišljalo se i o himni i datumu susreta, kao i logu i svim drugim potrebnim materijalima i elementima koji bi mogli biti korisni za održavanje susreta.

Također je donesena odluka da će se napraviti jedinstveni obrazac za blagoslov obitelji koji se održava u božićno vrijeme, kao i to da će biti napisana i na poleđini sličice tiskana molitva za obitelj koja će se moliti u blagoslovu obitelji.

Daljnja točka susreta bio je razgovor o zaručničkim tečejevima, gdje su dekani iznijeli svoja iskustva iz pastoralne prakse vezana uz uspješnost, korisnost i nedostatke modela zaručničkog tečaja koji se trenutno koristi u nadbiskupiji. Dogovoreno je da će se održati susret svih voditelja i predavača na zaručničkim tečajevima Isto tako je donesena odluka da će se pri nadbiskupiji organizirati susret bračnih parova koji u toj godini slave 5 godina braka. Način, mjesto i vrijeme proslave biti će naknadno definirani. Tema susreta su bili i dekanski susreti u pojedinim dekanatima, župna i nadbiskupijska organiziranja hodočašća. (smn.hr)

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49