Visovac-Drniš: Proslava Sv. Franje

Od 1. do 3. listopada 2016., na Visovcu je bila trodnevnica za svetkovinu sv. Franje, koju su predvodili novaci u zajedništvu s braćom samostana. U Drnišu, 3. listopada u 18 sati slavljena je sv. misa u crkvi Gospe od Ružarija koju je predvodio meštar novaka fra Jure Šimunović uz koncelebraciju župnika i župnog vikara. Fra Jure se u propovijedi osvrnuo na život sv. Franje koji sve povezuje s Bogom i Boga pokušava ne samo prepoznati nego i doživjeti u svemu. Franjo polazi od Boga živi i putuje s Bogom i dolazi Bogu. Živeći u tom Božanskom ozračju Franjo nam je pokazao da život s Bogom znači istovremeno život s ljudima, sa svim stvorenim. Sve i svi postaju braća i sestre blizi i bližnji.


Nakon sv. mise uslijedila je molitva 1. Večernje, obred preminuća sv. oca Franje te ljubljenje relikvija. Večernju i obred uveličali su molitvom i čitanjem novaci s Visovca,pjesmom Franjevačka mladež iz Drniša te Franjevački svjetovni red. Po završetku smo se uputili u župnu kuću na objed.

Na svetkovinu sv. Franje, 4. listopada, održano je svečano misno slavlje u 11 sati na Visovcu, koje je predvodio gvardijan fra Božo Duvnjak uz koncelebraciju šestorice svećenika. Za vrijeme propovijedi, gvardijan se osvrnuo na život sv. Franje koji je došao da spasi svakog čovjeka poput Gospodina našega Isusa Krista.

Novaci su čitali misna čitanja i animirali pjevanje. Nakon misnog slavlja, proslava se nastavila za bratskim stolom.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas433
Ovaj mjesecOvaj mjesec55162
UkupnoUkupno6970496

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Administrator

franodoljanin@gmail.com