Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U utorak, 4. listopada 2016., u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana. Središnje slavlje počelo je u 10:30 procesijom koju je animirao gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, a sviranjem su je pratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.


Nakon procesije u crkvi sv. Franje slavljena je sveta misa koju je predvodio fra Josip Grbavac, uz koncelebraciju o. gvardijana i još devetorice svećenika. Pjevanje na misi animirao je veliki župni zbor pod ravnanjem Anđelka Nikolića, uz sviranje s. Sofije Vuković.

U prigodnoj propovijedi fra Josip je predstavio lik sv. Franje, svetca koji u sebi i danas ima neodoljivu privlačnost za mnoge. Zatim je istaknuo ulogu franjevaca Hrvatskoj, osobito na području Imotske krajine gdje su upravo franjevci najzaslužniji za očuvanje vjere te hrvatske kulture i identiteta. Fra Josip je u kratkim crtama predstavio sudjelovanje ondašnjih franjevaca u oslobađanju Imotskog i Imotske krajine od Turaka te njihovo kasnije djelovanje na dobrobit naroda toga kraja.


Na kraju misnog slavlja prisutne je vjernike pozdravio o. gvardijan, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli skladnoj i dostojanstvenoj proslavi. Svima je čestitao svetkovinu sv. Franje, osobito članovima franjevačke obitelji.

Poslije euharistijskog slavlja članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) iz Imotskog pripremili su ispod samostanskog cedra zakusku za svoje goste iz drugih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas649
Ovaj mjesecOvaj mjesec56337
UkupnoUkupno7523170

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49