Proložac: Proslava sv. Mihovila

Blagdan sv. Mihovila, svoga župnog patrona, vjernici župe Proložac svečano su proslavili na njegov blagdan u četvrtak 29. rujna 2016., a slavlje su osim mnogobrojnih župljana uveličali i imotski policajci te učenici osnovne škole koje i ovoga sveca slave kao svog zaštitnika.

U župnoj crkvi posvećenoj svetom arkanđelu, borcu protiv zla, koncelebrirano euharistijsko slavlje je počelo procesijom oko crkve i kroz selo, na kojem su imotski policajci u pratnji vjerničkog mnoštva ponijeli urešeni kip nebeskog zaštitnika.


Uz župnika fra Vinka Gudelja i još šest svećenika, svečanu svetu misu predvodio je fra Ivan Jukić, pastoralni suradnik u župi Proložac.

U svojoj propovijedi istaknuo je vrebanje zla u svijetu i među mladim ljudima. Istaknuo je da zlo nastaje onda kada čovjek nije svjestan da je nazočno i kada zlo uvjeri čovjeka da ljudsko vrijeme je nadoknadivo i povratno. Posebno se osvrnuo i na proslavu kojom policija časti današnjeg sveca kao svoga zaštitnika. Prisjetio se posebno dana Domovinskog rata kada su hrvatski redarstvenici odigrali vrlo važnu ulogu, a sve pod zaštitom sv. Mihovila, borca za Božju stvar. Upravo ta njegova hrabrost trebala bi biti vodilja svom vjerničkom puku da ne odustaju u svojim ciljevima, da se bore za ono dobro i potrebno za zdravu obitelj i društvo- naglasio je propovjednik.

Na kraju misnog slavlja, za vrijeme kojeg je pjevao Mješoviti zbor pod ravnanjem s. Terezine Bašić,  svima se zahvalio župnik fra Vinko Gudelj, a potom je pozvao sve vjernike da nakon misnog blagoslova ostanu ispred crkve na „derneku“ kojeg je obogatio folklorni nastup učenika osnovne škole pod ravnanjem njihove profesorice Dine Garac.

Za proslavu sv. Mihovila župljani su se pripremali trodnevnicom koju su predvodili fra Zoran Kutleša, fra Mladen Prolić i fra Željko Tolić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1931
Ovaj mjesecOvaj mjesec24323
UkupnoUkupno7316186

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 111