Proložac: Proslava sv. Mihovila

Blagdan sv. Mihovila, svoga župnog patrona, vjernici župe Proložac svečano su proslavili na njegov blagdan u četvrtak 29. rujna 2016., a slavlje su osim mnogobrojnih župljana uveličali i imotski policajci te učenici osnovne škole koje i ovoga sveca slave kao svog zaštitnika.

U župnoj crkvi posvećenoj svetom arkanđelu, borcu protiv zla, koncelebrirano euharistijsko slavlje je počelo procesijom oko crkve i kroz selo, na kojem su imotski policajci u pratnji vjerničkog mnoštva ponijeli urešeni kip nebeskog zaštitnika.


Uz župnika fra Vinka Gudelja i još šest svećenika, svečanu svetu misu predvodio je fra Ivan Jukić, pastoralni suradnik u župi Proložac.

U svojoj propovijedi istaknuo je vrebanje zla u svijetu i među mladim ljudima. Istaknuo je da zlo nastaje onda kada čovjek nije svjestan da je nazočno i kada zlo uvjeri čovjeka da ljudsko vrijeme je nadoknadivo i povratno. Posebno se osvrnuo i na proslavu kojom policija časti današnjeg sveca kao svoga zaštitnika. Prisjetio se posebno dana Domovinskog rata kada su hrvatski redarstvenici odigrali vrlo važnu ulogu, a sve pod zaštitom sv. Mihovila, borca za Božju stvar. Upravo ta njegova hrabrost trebala bi biti vodilja svom vjerničkom puku da ne odustaju u svojim ciljevima, da se bore za ono dobro i potrebno za zdravu obitelj i društvo- naglasio je propovjednik.

Na kraju misnog slavlja, za vrijeme kojeg je pjevao Mješoviti zbor pod ravnanjem s. Terezine Bašić,  svima se zahvalio župnik fra Vinko Gudelj, a potom je pozvao sve vjernike da nakon misnog blagoslova ostanu ispred crkve na „derneku“ kojeg je obogatio folklorni nastup učenika osnovne škole pod ravnanjem njihove profesorice Dine Garac.

Za proslavu sv. Mihovila župljani su se pripremali trodnevnicom koju su predvodili fra Zoran Kutleša, fra Mladen Prolić i fra Željko Tolić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1772
Ovaj mjesecOvaj mjesec1772
UkupnoUkupno7616650

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 97