Proslava sv. Mihovila u Kijevu

U četvrtak, 29. rujna 2016. godine, u Kijevu je proslavljen sv. Mihovil, zaštitnik župe.Središnje slavlje počelo je procesijom oko crkve i groblja u 10.30 sati u kojoj su muškarci obučeni u narodne nošnje nosili kip svetog Mihovila, nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predslavio meštar novaka fra Jure Šimunović. U koncelebraciji je bilo 6 svećenika: fra Ivan Lukač, župni vikar  Knina, fra Jakov Dževrnja, župnik Vrlike,  fra Ante Čavka, župnik Vrpolja, fra Tomislav Brekalo, župnik Kljaka, fra Petar Teskera, župni vikar Drniša i fra Mladena Kovačevića, župnik Perkovića.

Fra Jure je pozvao vjernike da se zapitaju ima li netko ili nešto što nam je iznad ili ispred Bog i što činimo s darovima koje smo primili. Važno se prisjetiti da su pobunjeni anđeli bili dobri anđeli, no s vremenom su zaboravili od koga su primili darove te su ih iskoristili protiv Boga. I današnja pobjeda zla i Zloga na svim razinama i su svim odnosima, može bit samo krvlju Jaganjčevom i našim svjedočenjem i življenjem vjere i vjernosti Bogu kao što je učinio sv. Mihovil.

Pjevanje je predvodio župni zbor, a čitanja i molitvu vjernika navijestili su franjevački novaci.

Na kraju slavlja fra Ivan Lukač je u ime župnika fra Ivana Buljevića i u svoje ime svima čestitao svetkovinu svetog Mihovil, a posebno onima koji slave imendan i zahvali se svima koji su sudjelovali na slavlju.

Nakon euharistijskog slavlje u crkvi su kratki koncert održali pjevači Santorum Vranjic.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas168
Ovaj mjesecOvaj mjesec25419
UkupnoUkupno6370523

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Administrator

franodoljanin@gmail.com