Proložac: Mjesno bratstvo OFS-a proslavilo blagdan Rane sv. Franje

Blagdan Rana sv. Franje svečano je proslavljen u subotu, 17. rujna 2016., u župi Proložac gdje su članovi Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda ove župe u zajedništvu sa svojim kolegama iz Imotskog, Vinjana, Runovića, Zmijavaca i Podbablja proslavili blagdan svoga zaštitnika.

Euharistijsko slavlje u prološkoj župnoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela predvodio je imotski župni vikar i koordinator OFS-a za Imotsku krajinu fra Zoran Kutleša uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja inače i duhovnog asistenta FSR-a iz župe Proložac, fra Franu Lacu, župnika i duhovnog asistenta FSR-a u Zmijavcima, fra Nedjeljka Čarapića, župnika i duhovnog asistenta FSR-a iz Podbablja i fra Zorana Jonjića, župnika župe Studenci.


Tijekom svoje propovijedi svim članovima FSR-a naglasio je kako je zajedništvo bitna spona koja mora povezivati sve kršćane, a na poseban način članove Franjevačkog svjetovnog reda. Kasnije je istaknuo: „To naše zajedništvo očituje se kroz naše brojne susrete časteći zaštitnike pojedinih bratstava gdje svi okupljeni i povezani bratskom ljubavlju slavimo Boga u svim našim župama i mjesnim bratstvima“. Istaknuo je kako su svi kršćani opečaćeni po Križu, po sv. Franji kao i svi članovi OFS-a.

Uvod u svetu misu, za vrijeme koje je svirala s. Terezina Bašić, bila je molitva krunice koju su predmolili članovi pojedinih bratstava OFS-a, a animirala je Suzana Šimić.

Na kraju u svom zahvalnom govoru župnik fra Vinko Gudelj svima se zahvalio te ih pozvao na zajedničko druženje u župnoj dvorani te je pročitao čestitarsku poruku donedavne župne suradnice s. Filipe Smoljo u kojoj je pozdrave uručila članovima OFS-a i duhovnim asistentima čestitajući im slavlje njihovog blagdana.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas519
Ovaj mjesecOvaj mjesec28138
UkupnoUkupno6442755

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com