Kelkheim: Uvođenje novih ministranata i misa za mlade

Za vrijeme slavlja svetih misa u nedjelju, 18. rujna 2016., u crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu kao i u Bad Sodenu, župa Main-Taunus/Hochtaunus postala bogatija za sedamnaestero novih ministranata.

Ova nedjelja, 18. rujna, uistinu je bila bogata zanimljivim događajima u župi Main-Taunus/Hochtaunus ali i u limburškoj biskupiji. Ove nedjelje je dr. Georg Bätzing postao novi limburški biskup, trinaesti po redu, ali nije samo on danas imao svoj veliki dan nego i sedamnaestero ministranata, koji su bili primljeni u ministrantsku službu, koja je, po riječima župnika fra Marinka Vukmana, od izuzetne važnosti i pomoći za svećenika u liturgiji. Nakon uvođenja, stariji ministranti pomagali su novim ministramtima u odijevanju, kako bi bili spremni za služenje na svetoj misi u krcatoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, koju je animirao zbor mladih.


U svojoj propovijedi je župnik potakao okupljeni narod na odlučno djelovanje. “Ne smijemo stajati skrštenih ruku i ništa ne raditi u ovome svijetu, da ne bismo zaprljali ruke”, rekao je te spomenuo priču jednog čovjeka, koji je nakon smrti došao pred Boga i hvalio se čistim rukama, što na koncu Bogu nije bilo drago, jer taj čovjek ništa nije činio u svijetu. Poanta priče koju je župnik ispričao bila je u djelovanju i borbi, bez obzira na to hoće li čovjek ruke uprljati ili ne. “Bog nam ne odobrava da stojim skrštenih ruku, da ništa ne radimo u ovome svijetu. Budite snalažljivi rekao nam je Gospodin, budite snalažljivi u Bogu”, istaknuo je župnik. Potakao je vjernike da se nikada ne umore činiti dobro i da založe svoj život za dobro drugih. “Mi moramo mijenjati ovaj svijet, mijenjati ga onako kao Isus Krist, koji nam je dao primjer kako i što činiti”, dodao je.

Nakon svete mise okupili su se stari i novi ministranti ispred oltara, za zajedničku fotografiju, a brojni vjernici s pljeskom i radošću su pozdravili nove služitelje oltara.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2206
Ovaj mjesecOvaj mjesec2206
UkupnoUkupno7617084

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59