Kelkheim: Uvođenje novih ministranata i misa za mlade

Za vrijeme slavlja svetih misa u nedjelju, 18. rujna 2016., u crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu kao i u Bad Sodenu, župa Main-Taunus/Hochtaunus postala bogatija za sedamnaestero novih ministranata.

Ova nedjelja, 18. rujna, uistinu je bila bogata zanimljivim događajima u župi Main-Taunus/Hochtaunus ali i u limburškoj biskupiji. Ove nedjelje je dr. Georg Bätzing postao novi limburški biskup, trinaesti po redu, ali nije samo on danas imao svoj veliki dan nego i sedamnaestero ministranata, koji su bili primljeni u ministrantsku službu, koja je, po riječima župnika fra Marinka Vukmana, od izuzetne važnosti i pomoći za svećenika u liturgiji. Nakon uvođenja, stariji ministranti pomagali su novim ministramtima u odijevanju, kako bi bili spremni za služenje na svetoj misi u krcatoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, koju je animirao zbor mladih.


U svojoj propovijedi je župnik potakao okupljeni narod na odlučno djelovanje. “Ne smijemo stajati skrštenih ruku i ništa ne raditi u ovome svijetu, da ne bismo zaprljali ruke”, rekao je te spomenuo priču jednog čovjeka, koji je nakon smrti došao pred Boga i hvalio se čistim rukama, što na koncu Bogu nije bilo drago, jer taj čovjek ništa nije činio u svijetu. Poanta priče koju je župnik ispričao bila je u djelovanju i borbi, bez obzira na to hoće li čovjek ruke uprljati ili ne. “Bog nam ne odobrava da stojim skrštenih ruku, da ništa ne radimo u ovome svijetu. Budite snalažljivi rekao nam je Gospodin, budite snalažljivi u Bogu”, istaknuo je župnik. Potakao je vjernike da se nikada ne umore činiti dobro i da založe svoj život za dobro drugih. “Mi moramo mijenjati ovaj svijet, mijenjati ga onako kao Isus Krist, koji nam je dao primjer kako i što činiti”, dodao je.

Nakon svete mise okupili su se stari i novi ministranti ispred oltara, za zajedničku fotografiju, a brojni vjernici s pljeskom i radošću su pozdravili nove služitelje oltara.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2627
Ovaj mjesecOvaj mjesec49531
UkupnoUkupno7516364

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 185