Šibenik-Varoš: Proslava Male Gospe

Rado dolazimo u župu Gospe van Grada. Molimo i zahvaljujemo Isusu Kristu i Njegovoj Majci na brojnim dobročinstvima. Slika predrage  Gospe ovih je dana skinuta sa oltara i postavljena na sredinu crkve i Gospa je u bliskom kontaktu sa svojom djecom.

Tko će nam izmoliti kod našeg Spasitelja Isusa mir, zdravlje, oprost? Samo Majka - Mala Gospa. Zaštitnica naše župe.

Srcem i dušom smo se pripremali za Gospin rođendan, posebice molitvom devetnice, krunicom, pjevanjem marijanskih pjesama. Pred 50-ak godina su se sljedeće župe odvojile od svoje matične župe-Gospe van Grada; Njivice, Crnica, Meterize, Dubrava, Bilice, Vidici i Baldekin, pojasnio nam je župnik.


U ovoj devetnici, kako reče naš župnik fra Filip, došle su kćerke svojoj Majci da joj uljepšaju i čestitaju rođendan. Iz svake spomenute župe došli su župnici i sedam večeri su predvodili misna slavlja. Došao je 8. rujna - Rođenje Blažene Djevice Marije. Vedrina vani i u duši. Na licima cvate ljubav, sreća, radost...

Svete mise se slave jedna za drugom, a naši svećenici - fra Filip, fra Josip i fra Kristijan neumorno ispovijedaju, slave, propovijedaju...

Duša nam se od miline diže k Bogu, barjak vijori, postavljeno cvijeće  na unutarnjem i vanjskom oltaru raskošno priča. Sve je to uz pripomoć s. Barbare, uredila i ukrasila s. Antonija.

Dolaze vjernici, pune crkvu, a veliki broj ih je pred vanjskim oltarom. Pred svečano euharistijsko slavlje navečer, oko 17.30 bend naših mladih upriličio je kratki glazbeni duhovni program, a članice „Marijine legije“ u odjeći plave, Gospine boje i s natpisom Marijina legija  toplo su počastile Majčicu.

Uslijedila je Procesija, a potom u 18 sati sv. misa. Euharistijsko slavlje, na blagdan Male Gospe, 8. rujna 2016., predslavio je novoizabrani šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, Božji pastir, uz koncelebraciju našeg župnika i ostalih svećenika iz šibenskih župa i okružja. Naš župni zbor, uz svoje voditeljice gđu Vlatku i gđu Dijanu su svojim pjevanjem pridonijeli iznimno svečanom slavlju.

Nakraju slavlja otac Biskup nam je udijelio blagoslov, ističući da uvijek i svugdje slijedimo i svjedočimo Krista, a njegov životni moto glasi: Sve i u svemu Krist! Naš župnik je s puno emocija zahvalio o. Biskupu za propovijed i istaknuo da mu na putu izgradnje Božjeg Kraljevstva stoji na raspolaganju sa svojim suradnicima i vjernicima.

Župnik je zahvalio s. Antoniji i s. Barbari na uređenju Crkve, ministrantima, bendu mladih, zboru i voditeljicama na skladnom pjevanju, te nama vjernicima koji smo u velikom broju počastili Rođenje Kraljice Neba i Zemlje; Majke koja je tisućama svoje djece otvorila svoje Bezgrešno Srce, obrisala suze žalosnice i podarila suze radosnice. Na kraju slavlja odjekivala je pjesma:

Rajska Djevo, kraljice Hrvata,

naša Majko, naša zoro zlata...

Pozdravili smo Majku, a onda smo  s ushitom i ozarenog lica krenuli svojim kućama noseći Gospin blagoslov, a biskup, svećenici i glazbenici na svečanu večeru i druženje u župnu kuću.

O, Mala Gospe, Gospe van Grada, moli za nas!

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1923
Ovaj mjesecOvaj mjesec1923
UkupnoUkupno7616801

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49