Knin: Proslava Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Biskupiji

U Biskupiji kod Knina svečano je, 9. i 10. rujna 2016., proslavljen blagdan Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta. U petak je u 20 sati fra Antonio Mravak, župni vikar iz Sinja, predvodio bdijenje na kojem su sudjelovali mladi iz Drniša, koji su došli sa svojim duhovnim asistentom fra Damirom Ćirom Čikarom, časne sestre i postulantice Družbe sestara franjevki od Bezgrešne iz Šibenika te mladi iz Knina. U subotu, 10. rujna, svečano misno slavlje i procesiju s Gospinim pralikom na ostacima starohrvatske bazilike sv. Marije Velike predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja, u koncelebraciji s fra Markom Duranom, kninskim gvardijanom i župnikom i još osmoricom svećenika.


Prije početka procesije i euharistijskog slavlja mnogi su hodočasnici  pristupili slavlju sakramenta ispovijedi i pomolili se pred izloženim Gospinim likom u crkvi Sv. Marije. Liturgijsko pjevanje je animirao Zbor bogoslova naše Provincije pod ravnanjem fra Frane Bosnića.

Uz vjernike Knina, župe Sv. Ante kojoj svetište u Biskupiji pripada, proslavu su uz hodočasnike iz Drniša, Vodica i ostalih župa Šibenske biskupije, uzveličali i sjemeništarci, novaci i bogoslovi sa svojim odgojiteljima fra Ivicom Udovičićem, fra Jurom Šimunovićem i fra Ivicom Jurićem.

Nakon svete mise druženje se nastavilo u samostanskoj dvorani za obiteljskim stolom.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas784
Ovaj mjesecOvaj mjesec45335
UkupnoUkupno5580842

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 117 

Administrator

franodoljanin@gmail.com