Vancouver: Uvođenje župnika u službu

U nedjelju, 28. kolovoza 2016., u župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru, nadbiskup Michael Miller uveo je u službu župnika fra Slavena Milanovića Litru. U propovijedi nadbiskup je, citirajući papu Benedikta XVI. naglasio da je svećenik snagom sakramenta sv. reda dodijeljen u službu Božjem narodu koji mu je povjeren.


Uvođenje župnika u službu nije propisano kao nužni obred, ali je to lijepi način da župna obitelj upozna i izrazi dobrodošlicu novom župniku. Nada se da će o. Slaven nastaviti predani rad svojih prethodnika kojima je nadbiskup izrazio zahvalnost. Zahvalan sam Crkvi u Hrvatskoj i ovoj župi, rekao je nadbiskup, koje održavaju dostojanstvo ljudskog života protiv svih napada na blago obitelji koja je temeljena na braku između muškarca i žene. Rekao je da će moliti da vrijednosti koje njegujemo i za koje su hrvatski katolici mnogo trpjeli, budu prenesene na nove naraštaje. Zatim je citirao bl. kardinala Alojzija Stepinca: “Jedno od najvećih zala našeg vremena je osrednjost u pitanjima vjere. Nemojmo se zavaravati... Ili smo katolici ili nismo. Ako jesmo onda to mora biti vidljivo u svim vidovima našega života.”

Nakon propovijedi o. Nadbiskup je poveo novog župnika do ambona s kojeg će navješćivati riječ Božju; do krstionice u kojoj će mnoge pridruživati narodu Božjem; do ispovjedaonice u kojoj će opraštati grijehe; do svetohraništa pred kojim će moliti za povjerenu zajednicu, te do oltara na kojem će prinositi euharistijsku žrtvu.

Na kraju mise fra Slaven je zahvalio o. Nadbiskupu i obećao mu da će u njemu imati vjernog suradnika, a župnoj zajednici da će uložiti sve svoje snage za njihovu duhovnu izgradnju.

Nakon mise zajednica je pozvana u crkvenu dvoranu na druženje s o. Nadbiskupom i novim župnikom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1054
Ovaj mjesecOvaj mjesec61086
UkupnoUkupno7444786

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 72