Drniš: OFS i FRAMA proslavili sv. Ljudevita

Mjesno bratstvo franjevačkog svjetovnog reda  župe Gospe od Ružarija Drniš i FRAMA Drniš molitvom franjevačke krunice i molitvom Večernje te svečanom svetom misom, 25. kolovoza 2016., obilježili su blagdan sv. Ljudevita, zaštitnika OFS-a.


Sv. misu predslavio je župnik fra Damir Ćiro Čikara koji je u homiliji pokušao dočarati život i djelo sv. Ljudevita. Tom prilikom je pročitao pismo koje je Sv.  Ljudevit uputio svom sinu a koje mu ostavlja kao svoju duhovnu oporuku. Imali smo priliku čuti i pismo koje je uputio kćeri Izabeli. Iz ovih pisama je jasno vidljivo da je Sv. Ljudevitu Crkva bila na prvom mjestu,on u njima poziva svoju djecu da budu dosljedni nasljednici,da poštuju Svetu Majku Crkvu i njezine poglavare. Sv. Ljudevit želi svoj djeci, a i nama, dati na znanje da sve što dolazi od Boga dolazi s razlogom i da to kao takvo moramo prihvatiti bilo da se radi o težini života ili blagodatima za koje moramo biti zahvalni Gospodinu, da ništa što imamo nismo dobili svojom zaslugom nego isključivo kao dar od Boga. Nakon sv. mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim koje su animirali članovi FRAME.

Molimo sv. Ljudevita da nam isprosi od Gospodina milost da naša bratstva rastu i jačaju,da rade na dobro braći i sestrama  u potrebi i zajednički pridonose širenju Božje riječi.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1041
Ovaj mjesecOvaj mjesec68499
UkupnoUkupno7058230

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78