Karin: Susret kandidata za OFS

Na inicijativu i poziv gvardijana fra Petra Klarića u samostanu u Karinu se u petak, 26. kolovoza 2016., održan je susret župljana Karina i vjernika koji su iskazali interes za Franjevački svjetovni red. U samostanskoj dvorani okupilo se oko trideset vjernika.

Na samom početku okupljene je pozdravio fra Petar koji je u svom obraćanju ukratko objasnio što je to što je zagovarao sv. Franjo i što je ustanovio i ostavio nam u nasljeđe, pozdravio je i predstavio sestre iz  vijeća Zadarsko-šibenskog područnog bratstva "Sv. Nikola Tavelić", područnu ministru sestru Svemirku Matić, područnu tajnicu sestru Mariju Vukušić i sestru Anitu Močić bratskog animatora za Framu kao i časne sestre  Franjevke od Bezgrješne s. Nazarenu Blažević i s. Klaru Pavlović. Kako bi  se okupljeni vjernici što bolje upoznali sa samim FSR-om sestra Svemirka je pripremila  prezentaciju u kojoj je pokušala dati odgovore na pitanja -kako je došlo do osnivanja FSR-a,što je to FSR,kako postati član i što nam je kao članovima činiti.

Sestra Anita je pripremila prezentaciju o sv. Ljudevitu zaštitniku franjevačkog svjetovnog reda čiji smo blagdan proslavili u četvrtak, 25. kolovoza, sv. Ljudevit je bio francuski kralj koji je svojim životom svjedočio svoju vjeru i nasljedovanje sv. Franje, te nam pokazao kako bez obzira na položaj u društvu možemo pokazati milosrđe prema svakom bratu i sestri.

Vjerujemo i molimo da ovaj susret bude sjeme iz kojeg će proklijati mladica novog bratstva ali i da će se smisao franjevačkog reda širiti i donositi nove plodove.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50