Karin: U samostanu održan sastanak Povjerenstva za razvoj priobalja

U ponedjeljak, 22. kolovoza  2016. u 18  sati u Franjevačkom samostanu u Karinu održan je prvi sastanak Povjerenstva Grada Obrovca za razvoj priobalja Karina i Kruševa (Vrulja, Vruljica, Šušnjara 1, Šušnjara 2, Crne Punte, Ribnice, Meke Drage i Otišne) pod presjedanjem gradonačelnika Grada Obrovca dr. Ante Župana. Sastanku su nazočili gvardijan i župnik  fra Petar Klarić, samostanski vikar i župnik Kruševa  fra Ivan Nimac, predstavnici Grada Obrovca, turističke zajednice Grada Obrovca Obrovca, predsjednici mjesnih odbora  i još  15-ak stručnih članova povjerenstva.


Graonačelnik Župan je 18. kolovoza 2016. donio  Odluku o osnivanju Povjerenstva za razvoj priobalja, čija je zadaća: razmatranje razvojnih potencijala priobalnih naselja; utvrđivanje programa razvoja priobalja; predlaganje donošenja programa razvoja priobalja; praćenje provedbe programa razvoja priobalja i utvrđivanje daljnjih mogućnosti razvoja priobalnih naselja. Za dopredsjednika povjerenstva izabran gvardijan fra Petar Klarić, a fra Ivan Nimac je član povjerenstva kao župnik Kruševa, na čijem se području nalazi veći dio priobalja.

Na sastanku je zaključeno kako će se što prije  pristupiti izradi Studije utjecaja na okoliš i Studije izvodljivosti s posebnim naglaskom u ekološkoj zaštiti okoliša.

Posebice je naglašena važnost ljekovitog blata koje se nalazi u karinskom moru i koje bi se moglo valorizirati kroz zdravstveni turizam jer je karinsko blato u rangu najboljih ljekovitih blata-peloida na Jadranu.

Razvoj priobalja doprinio bi ne samo na gospodarskom polju nego i na povratku i zapošljavanju mladih u Gradu Obrovcu i okolici.

Gvardijan je zahvalio gradonačelniku Županu što je izabrao samostan u Karinu za održavanje ovog sastanka i na taj način iskazao čast i zahvalu nama franjevcima što smo stoljećima ljubomorno čuvali rijeku Karišnicu i njezino ušće u Karinsko more i tako očuvali  ovo ljekovito blato i njegov okoliš.

Gvardijan je, između ostaloga,  naglasio kako je sv. Franjo zaštitnik ekologije, i da mi njegovi duhovni sinovi, na poseban način, čuvamo, ne samo, našu duhovnu, kulturnu nego i  ekološku baštinu.

Na kraju sastanka gradonačelnik je zahvalio karinskim franjevcima na otvorenosti i svekolikoj podršci na ovom projektu koji će u budućnosti imati dalekosežne učinke na razvoj, ne samo Karina, nego i cijelog ovog područja.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2291
Ovaj mjesecOvaj mjesec52338
UkupnoUkupno7263271

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58