Podbablje: Proslava Kraljice Hrvata

Župljani župe Podbablje u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016., svečano su proslavili blagdan svoje suzaštitnice Kraljice Hrvata koju već dvadeset i jednu godinu časte i kao naslovnicu crkve u Grubinama, najvećem naselju župe i općine Podbablje.

Ovogodišnje središnje euharistijsko slavlje pred prepunom crkvom vjernika predvodio je svećenik rodom iz župe Podbablje fra Zoran Jonjić sada župnik u susjednoj župi Studenci, a s njim su suslavili domaći župnik fra Nedjeljko Čarapić, bivši župnici fra Vinko Gudelj, sada župnik u Prološcu i fra Dinko Bošnjak, župnik u Lovreću te fra Denis Šimunović, župnik u Vinjanima, fra Marko Babić, profesor na KBF u Splitu te don Petar Čondić, župnik susjedne župe Poljica.

U svojoj homiliji ovogodišnji propovjednik podsjetio je na čvrstu stoljetnu vezu između hrvatskog naroda i Bogorodice, ali i na sva iskušenja koja nam donosi proces svakodnevne globalizacije te je istaknuo kako se moramo vezati za duhovno, a ne materijalni i u svemu kao uzor gledati Bogorodicu koju je naš hrvatski narod okrunio za svoju Kraljicu.

Uvod u misu bila je procesija u crkvenom dvorištu u kojem su djevojke nosili sliku Kraljice Hrvata. Na kraju mise na kojoj je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje uz orguljašku pratnju voditeljice Marele Vrljić, a pod ravnanjem Marele Vrljić, župnik fra Nedjeljko Čarapić zahvalio je propovjedniku i svim vjernicima koji su nesebično pomogli kako bi se taj dan dostojno proslavio.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1039
Ovaj mjesecOvaj mjesec68497
UkupnoUkupno7058228

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78