Sv. Rok: Proslava sv. Roka

U utorak 16. kolovoza 2016., u župi Sv. Rok, svečanim euharistijskim slavljem u 17 sati proslavljena je svetkovina svetog Roka. Slavlje je predvodio novi župnik fra Tino Labrović, a s njim su koncelebrirali još četiri svećenika - fra Nikica Ajdučić, župnik župe Majke Božje Lurdske u Zagrebu, fra Mario Radman - župni vikar u župi BML Zagreb, fra Mijo Šabić - dušobrižnik HKZ u Stuttgartu i mjesni župni vikar fra Božo Mandarić.

Na slavlju su sudjelovali župljani kao i 'raseljeni' vjernici koji su došli iz različitih mjesta kako bi proslavili svoga zaštitnika. Župnik je u propovijedi istaknuo da je u životu jednoga kršćanina važno biti služitelj drugima kao što to vidimo po primjeru svetoga Roka koji se kroz svoj život razdao djelima ljubavi i brige za ljude oboljele od kuge, izlažući svoj život neprestanoj opasnosti kako bi nesebično bio na usluzi oboljeloj braći i sestrama u potrebi. Vjera svetog Roka bila je istinska vjera prožeta dubokim djelima, kakva bi trebala biti vjera svakog kršćanina, rekao je župnik. Propovijed je završio pozivom upućenim svim ljudima, pozivom da budemo hrabri kršćani.


Pjevanje za vrijeme svete mise predvodio je župni zbor. Sakristan Marijan Šulentić uvijek je na raspolaganju za redovita i svečana slavlja. Nakon euharistijskog slavlja, nastavljeno je zajedničko druženje vjernika i svećenika. Slavlje je fotografijom zabilježio bogoslov fra Matej Perić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas614
Ovaj mjesecOvaj mjesec39259
UkupnoUkupno7108800

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107