Vinjani: Proslava sv. Roka

U utorak, 16. kolovoza 2016., u Župi Vinjani svečano je proslavljena svetkovina sv. Roka, naslovnika i zaštitnika župe.

Svetu misu, za hodočasnike i domaćice, u 8 sati predvodio je fra Jakov Udovičić, župni vikar. Središnje misno slavlje  s procesijom oko crkvenog dvorišta u 10.30 predvodio je mještanin fra Zvonko Tolić, definitor i voditelj HKM Stuttgart-Zentrum u koncelebraciji s još trinaest svećenika. Fra Zvonko je u propovijedi, povezavši evanđeoski ulomak i život sv. Roka, istaknuo važnost poniznosti, skromnosti i skrovitosti koja vodi svetosti, a ne težnja za ovozemaljskim dobrima, za bogatstvom što ne vodi u kraljevstvo Božje. Sveti Roko je svojim životom, umom i srcem primjer svima ostavio.  Pjevanje tijekom mise je predvodio Mješoviti zbor Župe Vinjani pod ravnanjem s. Terezine Bašić.


Na ovo središnje slavlje pridružili su se i hodočasnici 2. nacionalnog hodočašća ''Marijanski zavjet za Domovinu'' koje je započelo 12. lipnja iz Osijeka, a 25. kolovoza trebalo bi završiti u Dubrovniku. Marijanski zavjet je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske.

Večernju svetu misu s blagoslovom djece predvodio je fra Ivan Režić, student duhovnosti u Rimu.

Župljani su se za ovu svetkovinu pripremali trodnevnicom. Svaku večer kroz trodnevnicu, osim slavlja svete mise, molila se krunica Božanskog milosrđa kao i molitve na čast sv. Roka.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2047
Ovaj mjesecOvaj mjesec54563
UkupnoUkupno6969897

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59 

Administrator

franodoljanin@gmail.com