Visovac: Proslavljena Velika Gospa

Na dan Velike Gospe na Visovcu, 15. kolovoza 2016., okupio se veliki broj hodočasnika. Prva sveta misa slavljena je u 7 sati a predslavio ju je meštar novaka fra Jure Šimunović. Misu u 8 sati predslavio je fra Ivan Vidović a u koncelebraciji je bio fra Stjepan Matić.


Središnje misno slavlje započelo je u 10.30 sati procesijom oko Visovca, a predslavio je visovački gvardijan fra Mate Gverić koji je u propovjedi sažeo nekadašnju i današnju situaciju u društvu ispričavši jednu zgodu kako je jednom jedan „momak“ (mladić kojeg su roditelji zavjetovali Gospi i koji bi godinu dana proveo na Visovcu pomažući fratrima) pobjego sa Visovca i vratio se kući, a dobra majka se izvikala na njega: Sram te bilo! Izdao si Gospu, brzo se vrati na Visovac! I vratio se i ostao svojih godinu dana na Visovcu. U nastavku je istaknuo kako svake godine brojimo koliko naroda ima na Visovcu, a svake godine bit će sve manje jer župe naše zagore polako odumiru. Nama se čude ljudi da napuštamo ovakvu zemlju, ovakvo podneblje, nezagađene krajolike, vidite samo rijeku Krku ona je pitka, čista… I završio je ohrabrujućim riječima za sve ljude kojima je teško i koji su slabi, važno je da nikada ne pristanete na to pa je zaključio riječima svetog Augustina: „Ako vas Bog ne nađe kao pobjednike, neka vas nađe kao borce“.

Sveto misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je pjevački zbor iz Rupa, a na kraju mise gvardijan Visovačkog samostana fra Mate Gverić održao je riječ zahvale za sve koji su sudjelovali u organizaciji proslave, te je pozdravio sve hodočasnike, posebno sve one koji su došli hodajući iz svojih župa. Sveta misa zahvalnica kojom je završilo slavlje slavljena je u 18 sati, a predslavio ju je, župni vikar Drniša, fra Petar Teskera.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1811
Ovaj mjesecOvaj mjesec48616
UkupnoUkupno7118157

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89