Split: Tiskani 'Otpjevni psalmi' fra Stipice Grgata

U nakladi liturgijsko-pastoralne revije Služba Božja, 12. kolovoza 2016. godine, izišla je iz tiska dugo pripremana zbirka s otpjevnim psalmima pod nazivom Pjevajte Bogu našemu fra Stipice Grgata. U knjizi su, naime doneseni otpjevni psalmi kroz sve nedjelje, svetkovine, blagdane i spomendane crkvene liturgijske godine ABC.

Autor ih je skladao dugi niz godina i to ponajprije za potrebe crkve Gospe od zdravlja u Splitu gdje djeluje kao zborovođa, te za potrebe Franjevačke klasične gimnazije u Sinju gdje je djelovao kao profesor glazbene umjetnosti i zborovođa gimnazijskog mješovitog zbora. Upravo na tim mjestima psalmi su doživjeli svoju višekratnu izvedbu i provjeru, pa mogu, nadamo se, valjano poslužiti i drugima.

Većinu ovdje donesenih otpjevnih psalama fra Stipica je objavio na web stranici Franjevačke provincije presvetoga Otkupitelja. Dio njih je isto tako objavljen i u nekim javnim glasilima: Živom vrelu, Sv. Ceciliji i drugima, no sada su svi zajedno objedinjeni u jednoj posebnoj zbirci.


Razlog da ih se upravo ove godine tiska jesu značajni jubileji u Franjevačkoj provinciji Presvetoga Otkupitelja. Naime, o blagdanu Gospe od Zdravlja, 21. studenoga ove godine,  slavi se u Splitu na Dobrome 80. obljetnica izgradnje crkve Gospe od Zdravlja, 70. obljetnica osnutka župe Gospe od Zdravlja, a u Sinju 300. obljetnica krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske.

Ovo je, zapravo, knjiga koju bi trebala imati svaka vjernička zajednica koja se okuplja na slavljenje svete mise i drugih oblika liturgijskog slavlja, svaka crkva, svaki župnik, svaki zborovođa, a i svaka kršćanska obitelj koja se priprema za nedjeljno i blagdansko misno slavlje.

Zbirku otpjevnih psalama Pjevajte Bogu našemu moći će se naručiti izravno kod izdavača, autora i u pojedinim knjižarama.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2345
Ovaj mjesecOvaj mjesec72339
UkupnoUkupno7614840

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76