Zmijavci: Proslava Sv. Lovre

Kao i prijašnjih godina, tako su i ove vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima svečano proslavili blagdan sv. Lovre, suzaštitnika župe. Za slavlje su se pripremali trodnevnicom koja je počela u nedjelju 7. kolovoza u 11 sati misom koju je u crkvi Svih svetih predvodio fra Mijo Šabić, dušobrižnik u Stuttgartu, rodom iz Zmijavaca. U ponedjeljak je u istoj crkvi bila krunica i molitve sv. Lovri s početkom u 18 sati, nakon čega je svetu misu predvodio fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog. U utorak, na uočnicu blagdana, krunica i misa bile su kod spomen križa na Gradini. Misu uočnicu predvodio je gvardijan i župnik Imotskog fra Kristian Stipanović.


Na sam blagdan, u srijedu 10. kolovoza 2016., u 7.30 župnik fra Frano Laco slavio je misu za domaćice. U 10.30 počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio samostanski i župni vikar Imotskog fra Zoran Kutleša. U koncelebraciji su bili gvardijan fra Kristian, voditelj Hrvatske katoličke misije (župe) MainTaunus/Hochtaunus fra Marinko Vukman, mjesni župnik fra Frano i još 11 svećenika. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod vodstvom s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi fra Zoran je rekao da nas slavlja svetaca podsjećaju da je naš životni cilj vječni život, odnosno nebo. No, priznati nam je da malo molimo za svoju vječnu sreću jer većina vjernika uglavnom moli za ovozemaljske potrebe. Isus nas u evanđelju opominje da će izgubiti život onaj koji ga želi spasiti na ovome svijetu. Sveti nas Lovro, kao i svi sveci, potiče da više mislimo i molimo za svoju vječnu sreću. On nam i pokazuje put do vječne sreće. U Godini milosrđa sjaji njegov primjer kao čovjeka koji je nesebično služio svojim bližnjima, osobito siromasima. No, ne smijemo zanemariti duhovna djela milosrđa, na poseban način oproštenje uvreda i podnošenje nepravdi. Fra Zoran je potaknuo sve prisutne da  preispitaju svoje odnose s bližnjima i donesu odluku živjeti djela milosrđa, kako tjelesna, tako i duhovna, jer su ona siguran put u nebeski, vječni život.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao blagdan sv. Lovre.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2120
Ovaj mjesecOvaj mjesec2120
UkupnoUkupno7616998

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37