Split: Izrađena umjetnička grafika s likom Gospe Sinjske, Majke od milosti

Prigodom tristote obljetnice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske Franjevačka Provincija Presvetog Otkupitelja izdala je umjetničku grafiku s likom Gospe Sinjske, Majke od milosti. Izradom ove grafike Franjevačka Provincija Presvetog Otkupitelja želi potaknuti i na jednu gestu solidarnosti u izvanrednom Jubileju milosrđa koji se poklapa s ovom Gospinom obljetnicom. Naime, sav prihod od prodaje namijenjen je za Fond Gospe Sinjske iz kojega se pomaže studentima slabijega materijalnog stanja.


Fond Gospe Sinjske osnovan je 2007. godine na inicijativu uprave Franjevačkoga samostana i župe Gospe Sinjske. Od tada Fond pomaže brojnim studentima s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ovisno o prikupljenim sredstvima svake akademske godine određuje se broj studenata koji kroz deset mjeseci dobivaju mjesečnu stipendiju od 500 kuna. Kupnjom ove grafike,koja se izdaje u nakladi od dvije stotine komada, pridružujete se dobročiniteljima koji svojim prilozima pomažu studentima.


O AUTORU

Fra Duje Botteri rođen je u Splitu 26. ožujka1985. godine. Diplomirao je Kiparstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2008. godine. Član je Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja. U svojoj zajednici vrši službu voditelja Umjetničke radionice u kojoj s raznim suradnicima radi na oblikovanju niza likovnih rješenja od kojih možemo izdvojiti: kip druge postaje križnoga puta ˝Isus uzima križ“, (bronca) na sinjskoj tvrđavi Grad 2012. godine; oblikovanje liturgijskog prostora u župama: Sumartin, Bilice kod Šibenika i Lećevica. Od 2010. do 2016. izrađuje u staklu djelo „Pjesma stvorenja“ sv. Franje Asiškog u klaustru samostana Gospe Sinjske. Živi i djeluje u Franjevačkom samostanu sluge Božjega fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu.

Serigrafija je izrađena u radionici Edija Matulića, E.M.gra Sitotisak

Papir: Fabriano Rosaspina bianco 285 gr.

Tehnika izrade: Svilotisak

Dimenzija: 34 x 49 cm

Godina izrade: 2016.

Naklada: 200 kom.

 


 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas167
Ovaj mjesecOvaj mjesec36855
UkupnoUkupno6451472

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41 

Administrator

franodoljanin@gmail.com