Hodočasnici Marijanskog zavjeta u Drnišu

Hodočasnici zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu koje traje već neko vrijeme na svom hodu lijepom našom obilazeći marijanska svetišta došli su i u našu župu. U jutarnjim satima 4. kolovoza 2016. skupini od desetak hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske priključilo se petero naših župljana članova OFS-a i FRAME, te predstavnik Udruge 142. drniške brigade te su zajedno hodočastili od Knina do Drniša.

Nakon hoda po iznimno visokoj temperaturi u župnoj kući župnik fra Damir Ćiro Čikara je u suradnji sa sestrama iz OFS-a pripremio okrjepu. Kratko smo odmorili i poveli naše goste u obilazak izvornog i iskonskog marijanskog svetišta,otočić Visovac. Po povratku,zajedno s ostalim vjernicima prisustvovali smo polaganju vijenaca kod spomen križa,u sjećanje na sve stradalnike domovinskog rata u prvom redu hrvatske branitelje.

U crkvi Gospe od Ružarija služena je sv. misa za Domovinu koju je predslavio fra Damir koji je citirajući povijesne filozofe zaključio kako je lijepa naša Domovina jedina koju imamo i iz tog razloga smo pozvani raditi i moliti za  njezin boljitak. U tom duhu članovi bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu krenuli su iz Osijeka12.lipnja, i u planu je da 25. kolovoza završe ovo hodočašće u Dubrovniku. Cilj ovoga hodočašća je molitva za Domovinu, molitva koja povezuje mlade i branitelje a i ostale vjernike, molitva koja će ponovo potaknuti i dati naglasak na molitvu Krunice, iste one krunice koja je štitila nas narod kroz stoljeća.

U petak, 5. kolovoza, nakon jutarnje sv. mise, nakon duhovne okrjepe, poslužena im je i ona tjelesna te su se uputili dalje put Šibenika. Hodočasnici su na svom hodu posjetili i Visovac.

Hvala hodočasnicima koji pronose ljepotu molitve,promiču vrijednosti domovinskog rata i prirodne i kulturne znamenitosti lijepe naše. Hvala našem župniku i svim svećenicima koji su nam otvorili svoje srce,hvala svim dobrim ljudima koji su svojim dobrim djelima pridonijeli ugodnom boravku hodočasnika u našoj župi.

 

  

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1939
Ovaj mjesecOvaj mjesec24331
UkupnoUkupno7316194

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 148