Hodočasnici Marijanskog zavjeta u Drnišu

Hodočasnici zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu koje traje već neko vrijeme na svom hodu lijepom našom obilazeći marijanska svetišta došli su i u našu župu. U jutarnjim satima 4. kolovoza 2016. skupini od desetak hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske priključilo se petero naših župljana članova OFS-a i FRAME, te predstavnik Udruge 142. drniške brigade te su zajedno hodočastili od Knina do Drniša.

Nakon hoda po iznimno visokoj temperaturi u župnoj kući župnik fra Damir Ćiro Čikara je u suradnji sa sestrama iz OFS-a pripremio okrjepu. Kratko smo odmorili i poveli naše goste u obilazak izvornog i iskonskog marijanskog svetišta,otočić Visovac. Po povratku,zajedno s ostalim vjernicima prisustvovali smo polaganju vijenaca kod spomen križa,u sjećanje na sve stradalnike domovinskog rata u prvom redu hrvatske branitelje.

U crkvi Gospe od Ružarija služena je sv. misa za Domovinu koju je predslavio fra Damir koji je citirajući povijesne filozofe zaključio kako je lijepa naša Domovina jedina koju imamo i iz tog razloga smo pozvani raditi i moliti za  njezin boljitak. U tom duhu članovi bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu krenuli su iz Osijeka12.lipnja, i u planu je da 25. kolovoza završe ovo hodočašće u Dubrovniku. Cilj ovoga hodočašća je molitva za Domovinu, molitva koja povezuje mlade i branitelje a i ostale vjernike, molitva koja će ponovo potaknuti i dati naglasak na molitvu Krunice, iste one krunice koja je štitila nas narod kroz stoljeća.

U petak, 5. kolovoza, nakon jutarnje sv. mise, nakon duhovne okrjepe, poslužena im je i ona tjelesna te su se uputili dalje put Šibenika. Hodočasnici su na svom hodu posjetili i Visovac.

Hvala hodočasnicima koji pronose ljepotu molitve,promiču vrijednosti domovinskog rata i prirodne i kulturne znamenitosti lijepe naše. Hvala našem župniku i svim svećenicima koji su nam otvorili svoje srce,hvala svim dobrim ljudima koji su svojim dobrim djelima pridonijeli ugodnom boravku hodočasnika u našoj župi.

 

  

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u župi Studenci

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

21. srpnja: Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić-Vukšić-Lišane

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

***********

1. kolovoza: Hodočašće duhovnih zvanja Gospi Sinjskoj

************

15. kolovoza: Slavlje Velike Gospe u Sinju

*************

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

**********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1835
Ovaj mjesecOvaj mjesec43431
UkupnoUkupno6104318

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70 

Administrator

franodoljanin@gmail.com