Imotski: Proslava 25. obljetnice svećeništva fra Marka Bitange i fra Vuka Buljana

U Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom u subotu, 30. srpnja 2016., fra Marko Bitanga i fra Vuk Buljan proslavili su 25 godina svećeništva. Oni su, zajedno s ostalim svojim kolegama, za svećenike zaređeni od tadašnjeg nadbiskupa splitsko-makarskog mons. Ante Jurića 29. lipnja 1991. u konkatedrali sv. Petra u Splitu.


U 11:30 u samostanskoj kapeli počelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Vuk, uz koncelebraciju svog kolege fra Marka, imotskog gvardijana fra Kristiana Stipanovića, doktoranda teologije na Antonianumu u Rimu fra Ivana Režića, župnika Zmijavaca fra Frane Lace, župnika Studenaca fra Zorana Jonjića, voditelja misije u Stuttgartu fra Zvonka Tolića i dušobrižnika u Stuttgartu fra Mije Šabića. Svetoj su misi prisustvovali župnik Prološca fra Vinko Gudelj, župnik župe sv. Josipa u Splitu don Vjenceslav Kujundžić, župni vikar Vinjana fra Jakov Udovičić i ispovjednik u Imotskom fra Rafael Begić.

Prigodnu propovijed održao je fra Ivan Režić. Na temelju liturgijskih čitanja usmjerio je pozornost na proroke Jeremiju i Ivana Kristitelja, odnosno na proročku službu kao takvu. Svaki je Božji prorok u službi istine koju mu Bog objavljuje. Tako su i naša braća fra Marko i fra Vuk, koji slave svoj svećenički jubilej, vjerni svjedoci istine Božje riječi. U ovom slavlju zahvaljujemo Bogu za njihovo svekoliko svećeničko služenje i molimo Gospodina da ih blagoslovi i vodi u daljnjem djelovanju te se u njima proslavi.

Nakon svete mise uslijedio je ručak u samostanskom blagovalištu, gdje se slavlju pridružilo još desetak braće iz okružja i Provincije.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

28.-31. ožujka: Runovići: Korizmena duhovna obnova

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas136
Ovaj mjesecOvaj mjesec52219
UkupnoUkupno6668343

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Administrator

franodoljanin@gmail.com