Bogdanovići: Proslava sv. Ane

Procesiju i euharistijsko slavlje u Bogdanovićima, župa Perković, u utorak, 26. srpnja 2016., predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman uz koncelebraciju župnika fra Branka Mijića.

U procesiji, koja je započela u 11 sati, četiri majke nosile su kip sv. Ane. O. Provincijal je na početku propovijedi rekao kako vjernici u ovoj župi časte sv. Nikolu putnika i sv. Anu, a u crkvi se nalazi i oltar sv. Jeronima. Danas slavimo sv. Anu i sv. Jaokima, roditelje blažene Djevice Marije. Potom je o. Provincijal naglasio kako obitelj danas ima presudnu ulogu kako u Crkvi tako i u društvu. Iako o roditeljima blažene Djevice Marije nema mnogo podataka, usmena predaja govori o njima kao o ljudima koji su u poodmakloj dobi dobili dijete. Možemo pretpostaviti kako su oni možda bili predmet ljudskih osuda i predrasuda, kao što se to i danas događa ljudima. No, Joakim i Ana trebaju nam biti primjer da težimo svetosti unatoč ljudskim osudama i predrasudama. Kao roditelji oni su uzor i današnjem društvu i našim ljudskim situacijama da se u poniznosti i molitvi otvorimo bližnjima nastojeći biti braća i sestre jedni drugima te da ne sudimo bližnje na što nas potiče i papa Franjo osobito u ovoj Godini Božanskog milosrđa.


Na kraju svete mise, prije svečanog blagoslova, župnik fra Branko Mijić zahvalio je o. Provincijalu za sudjelovanje u ovom slavlju. Posebno dirljiv trenutak bio je oproštaj župljana od župnika fra Branka koji je u župi djelovao 18 godina. Župljani su mu uručili prigodan dar za sve što je učinio na slavu Božju i na služenje vjernicima. O. Župnik je zahvalio župljanima i zatražio oproštenje i izrekao zahvalu za sve lijepe trenutke provedene u ovoj župi. O. Provincijal je u ime Franjevačke provincije zahvalio župniku fra Branku za 18 godina predanog rada i služenja te naglasio kako je važno moliti za nova duhovna zvanja.

Poslijepodnevno misno slavlje  u 18 sati predvodio je župnik fra Branko. Na kraju svete mise bio je blagoslov majki i djece.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2128
Ovaj mjesecOvaj mjesec66897
UkupnoUkupno7450597

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 175