Mladomisnici položili jurisdikcijski ispit i dobili ovlast trajnog ispovijedanja

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u ponedjeljak, 4. srpnja 2016., petoricu novozaređenih svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: don Antu Gabrila, don Antu Kelavu, fra Antu Bešlića, fra Duju Jukića i fra Petra Komljenovića. Susretu u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu nazočili su i generalni vikar mons. Miroslav Vidović te profesori i mentori ispitanika don Mario Volarević i fra Ivica Jurić.


Uz srdačnu dobrodošlicu na početku susreta nadbiskup Barišić je mladomisnicima rekao da mogu biti ponosni i zahvalni Bogu što ih je u godini Izvanrednog jubileja Božjeg milosrđa posvetio da mogu biti produžena ruka - djelitelji Božjeg milosrđa. Podsjetio ih je na riječi sa svećeničkog ređenja 'Budi svjestan onoga što radiš. U djelo provedi ono što obavljaš i život svoj suobličuj otajstvu križa Gospodnjega' te ih pozvao da svoje svećenstvo žive upravo po njima, jer one izražavaju bit i identitet svećenika. „Krist vas želi vidjeti kako proroke njegove milosrdne ljubavi. To je blago koje vi svakodnevno trebate otkrivati i iskustveno prenositi braći i sestrama koji su vam povjereni. Budite mjesto događanja čudesa Božjih“, istaknuo je nadbiskup.


Generalni vikar i mentori obavili su s novozaređenim svećenicima jurisdikcijski ispit, provjerili njihovo poznavanje pojedinih crkvenih propisa, moralnih načela i pastoralne primjene. Komisija je zajednički donijela svoje mišljenje o prikladnosti kandidata za dobivanje ovlasti trajnog ispovijedanja te im obznanila da su uspješno položili.

Mons. Barišić je potom mladomisnicima podijelio prve dekrete o pastoralnoj službi kao i trajnu ovlast za ispovijedanje. Susret je završio zajedničkim ručkom.

Fotografije i tekst (smn.hr)


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1833
Ovaj mjesecOvaj mjesec47541
UkupnoUkupno6392645

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Administrator

franodoljanin@gmail.com