Drniš: Koncert Hrvatske škole „Kardinal A. Stepinac“

U srijedu, 29.lipnja 2016. Župa Gospe od Ružarija, Pučko otvoreno učilište i Osnovna glazbena škola ''Krsto Odak'' organizirali su u Drnišu koncert HRVATSKE ŠKOLE ''KARDINAL ALOZIJE STEPINAC'' CHICAGO, USA. Učenici ove škole okupljeni u folklornu sekciju došli su u pratnji svog župnika fra Ivice Majstorovića.

Na terasi glazbene škole predstavili su nam se pjesmama i plesovima sjeverne Hrvatske čime su i službeno započeli svoju turneju po domovini koja se nastavlja posjetom hrvatskom kraljevskom gradu Kninu sa kojim ih veže suradnja kroz humanitarni rad i pomoć pučkoj kuhinji i caritasu. Vrhunac njihova boravka u domovini biti će predstavljanje na Đakovačkim vezovima. Fra Ivica nam je kratko predstavio hrvatsku školu Alojzije Stepinac koja je osnovana davne 1973 godine i koju od samih početaka vode franjevci. Također je istaknuo kako Hrvati u Chicagu uvelike štuju Veliku Gospu, kako je duga tradicija proslave i procesije ulicama Chicaga koja će uskoro proslaviti 110 godina redovitog održavanja. Nakon što mu je župnik fra Petar u ime organizatora zahvalio i poklonio Drnišku kapu kao podsjetnik na boravak u našem gradu fra Ivica je zahvalio i izrazio zadovoljstvo s obzirom da je u prvoj procesiju za Veliku Gospu u Chicagu fratar koji je prevodio procesiju na glavi nosio upravo Drnišku kapu.

Nakon nastupa upriličen je domjenak na kojem je gostima ponuđen nezaobilazan drniški pršut. Drniški gradonačelnik je zahvalio što su došli u naš grad i počastili nas svojim koncertom, Josipa Prpa je kratko ispričala o kiparu Ivanu Meštroviću i njegovim djelima koja se mogu vidjeti u Drnišu te ih pozvala da dođu u posjet Crkvi Presvetog otkupitelja u kojoj se nalazi i grobnica obitelji Meštrović.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2291
Ovaj mjesecOvaj mjesec52338
UkupnoUkupno7263271

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57