Drniš: Koncert Hrvatske škole „Kardinal A. Stepinac“

U srijedu, 29.lipnja 2016. Župa Gospe od Ružarija, Pučko otvoreno učilište i Osnovna glazbena škola ''Krsto Odak'' organizirali su u Drnišu koncert HRVATSKE ŠKOLE ''KARDINAL ALOZIJE STEPINAC'' CHICAGO, USA. Učenici ove škole okupljeni u folklornu sekciju došli su u pratnji svog župnika fra Ivice Majstorovića.

Na terasi glazbene škole predstavili su nam se pjesmama i plesovima sjeverne Hrvatske čime su i službeno započeli svoju turneju po domovini koja se nastavlja posjetom hrvatskom kraljevskom gradu Kninu sa kojim ih veže suradnja kroz humanitarni rad i pomoć pučkoj kuhinji i caritasu. Vrhunac njihova boravka u domovini biti će predstavljanje na Đakovačkim vezovima. Fra Ivica nam je kratko predstavio hrvatsku školu Alojzije Stepinac koja je osnovana davne 1973 godine i koju od samih početaka vode franjevci. Također je istaknuo kako Hrvati u Chicagu uvelike štuju Veliku Gospu, kako je duga tradicija proslave i procesije ulicama Chicaga koja će uskoro proslaviti 110 godina redovitog održavanja. Nakon što mu je župnik fra Petar u ime organizatora zahvalio i poklonio Drnišku kapu kao podsjetnik na boravak u našem gradu fra Ivica je zahvalio i izrazio zadovoljstvo s obzirom da je u prvoj procesiju za Veliku Gospu u Chicagu fratar koji je prevodio procesiju na glavi nosio upravo Drnišku kapu.

Nakon nastupa upriličen je domjenak na kojem je gostima ponuđen nezaobilazan drniški pršut. Drniški gradonačelnik je zahvalio što su došli u naš grad i počastili nas svojim koncertom, Josipa Prpa je kratko ispričala o kiparu Ivanu Meštroviću i njegovim djelima koja se mogu vidjeti u Drnišu te ih pozvala da dođu u posjet Crkvi Presvetog otkupitelja u kojoj se nalazi i grobnica obitelji Meštrović.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas440
Ovaj mjesecOvaj mjesec30745
UkupnoUkupno6375849

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61 

Administrator

franodoljanin@gmail.com