IX. ministrantski hod kroz župu Vinjani

Po završetku ove školske godine u subotu, 18. lipnja 2016., župnik fra Denis Šimunović organizirao je IX. ministranski hod. U ovaj hod koji je dug oko 22 km uključila su se 22 ministranata iz župe Vinjani.


Sam ministrantski hod organizira se već deveti put zaredom i on je bio molitveno-društvenog karaktera. Za vrijeme hoda župnik fra Denis i ministranti zajedno su molili križni put i Gospinu krunicu, krunicu Božanskog milosrđa i Srca Isusova te proširivali svoja saznanja i stjecali nova prijateljstva.

Grupa od 22 ministranata predvođena župnikom Vinjana i voditeljem ministranata fra Denisom Šimunovićem krenula je u 8.30 s Tomislavljeva preko Vinjana Gornjih k crkvi Sv. Ante, zatim kapele Sv. Ivana u Juroša, Srca Marijina u Nenadića, Srca Isusova u Boga, Leka i Vidoša, Bl. Alojzija Stepinca u Kutleša, zatim Gospe od Pomoći k crkvi sv. Roka. Od župne crkve put ih je vodio u Vinjane Donje k crkvi Sv. Nikole Tavelića i kapeli Gospe Sinjske, a zadnje odredište bila je crkva Sv. Kate kojoj su došli u 16.15 sati. U hladovini ispred župne kuće koja se nalazi uz crkvu Sv. Kate župnik fra Denis počastio je sve pizzama i pićem. Na početku hoda s ministrantima je bio i župni vikar fra jakov Udovičić koji im je zaželio radost zajedničke molitve i druženja.

Za vrijeme hoda kroz župu Vinjani, kroz sela Juroše, Nenadiće, Kutleše, Jelaviće i Šaniće, župljani su častili ministrante i župnika.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2052
Ovaj mjesecOvaj mjesec54568
UkupnoUkupno6969902

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 87 

Administrator

franodoljanin@gmail.com