Izborni kapitul Mjesnog bratstva OFS-a „Gospe od Ružarija“ u Drnišu

U subotu,18. lipnja 2016., u župi Gospe od Ružarija u Drnišu Mjesno bratstvo franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) održalo je izborni kapitul te je izabrano novo Vijeće koje će ih voditi u nadolazećem trogodišnjem razdoblju. Na samom početku mjesna doministra sestra Željka Matić, koja je predvodila opći dio kapitula, pozdravila je okupljene posebno područnoga duhovnog asistenta fra Stipu Nimca, mjesnog duhovnog asistenta i župnika fra Petra Klarića, sestru Vericu Uglešić kao područnog delegata koja predvodi izborni dio kapitula, Zvonimira Milovca predstavnika mjesnog bratstva FRAME u Drnišu kao i ostale sestre kapitularke. Ukratko nam se obratio fra Petar pozdravljajući okupljene. Fra Stipe je u svom kratkom duhovnom nagovoru ukazao na važnost franjevačke duhovnosti,važnost zdrave religioznosti i prihvaćanja življenja Evanđelja po uzoru na život sv. Franje Asiškoga koji je do te mjere slijedio Isusa da je bio obilježen ranama nalik onima Isusa Krista.


Nakon konstatiranja da postoji kvorum pristupilo se glasovanju o usvajanju dnevnog reda a potom i podnošenju izvješća o radu i financijskog izvješća za period od 2013. do 2016. godine koji su jednoglasno prihvaćeni. Zazivom Duha Svetoga pristupilo se izbornom dijelu kapitula pri čemu je izabrano novo Vijeće mjesnog bratstva „Gospe od Ružarija“, Drniš, koje čine:

  • Setra Kata Brakus, ministra
  • Sestra Željka Matić, zamjenica ministre
  • Sestra Marija Vukušić, tajnica
  • Sestra Irena Jukić, blagajnica
  • Sestra Draženka Dujmović, učiteljica formacije
  • Sestra Anita Miočić, bratski animator za FRAMU

Prihvaćanjem službi i zajedničkom molitvom za novoizabrano Vijeće kao i svečanim franjevačkim blagoslovom došli smo do kraja službenog dijela izbornog kapitula. Druženje je nastavljeno za bratskim stolom.

Novoizabranom Vijeću čestitamo i zazivamo obilje Božjeg blagoslova kako bi moglo raditi na dobrobit Mjesnoga bratstva. Također iskreno hvala Vijeću koje je proteklo razdoblje vodilo Bratstvo kroz razne probleme i kušnje, osobito hvala sestri Svemirki Matić, ministri sa željom da na područnoj razini djeluje kao i do sada na mjesnoj budući je preuzela dužnost područne ministre Zadarsko-šibenskog područnog bratstva „Sv. Nikole Tavelića“, sa sjedištem u Zadru. Hvala fra Stipi, područnom duhovnom asistentu Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a, hvala fra Petru kojem ovom prilikom želimo sve najbolje u radu na novoj dužnosti župnika župe „Sv. Male Terezije“ i gvardijana samostana „Gospe od Milosti“ u Karinu. Hvala našim obiteljima i svima koji na bilo koji način podržavaju naše Mjesno Bratstvo OFS-a i nas osobno.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1914
Ovaj mjesecOvaj mjesec1914
UkupnoUkupno7616792

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46