Hodočašće Zbora svetog Ante u svetište Majke Božje od Krasna

U subotu, 18. lipnja 2016., članovi Zbora sv. Ante sa Šubićevca iz Šibenika i njihovi gosti hodočastili su u svetište Majke Božje od Krasna pod vodstvom župnika fra Bože Morića. U predivnom okruženju gotovo netaknute prirode nalazi se crkva u kojoj smo slavili svetu misu koju je predvodio župnik fra Božo, a sveto misno slavlje svojom je pjesmom obogatio i uzveličao naš župni zbor, vođen na orguljama, kao i uvijek, našom profesoricom Tinom.

U današnjim misnim čitanjima, imali smo priliku, u predivnom svetištu, razmišljati o riječima našega Gospodina Isusa Krista koje je zapisao sveti Matej evanđelist – da ne budemo zabrinuti za svoj život, za ono što će biti sutra, nego da budemo i živimo u sadašnjem trenutku, jer Otac se brine za nas. Sve što moramo tražiti, sve čemu moramo težiti, jesu Kraljevstvo nebesko i Njegova pravednost – sve ostalo će nam se nadodati.

Nahranjeni duhovnim jelom sa stola Riječi i Tijela Kristova, pošli smo prema hotelu Degenija, odakle puca predivan pogled na selo Krasno Polje i na čitavu dolinu. Tu smo nastavili s druženjem uz ručak. Nakon što smo se tako okrijepili tjelesnom hranom, pošli smo natrag našim domovima, noseći u svojim srcima i umovima predivno iskustvo i uspomene na zajedničke trenutke kojima smo danas bili blagoslovljeni.

Hvala dragome Bogu i našem ocu župniku na daru današnjega dana, hvala na zajedništvu koje smo podijelili jedni s drugima, i hvala našim domaćinima koji su nas primili u svoj duhovni dom.

Svetište se nalazi iznad podvelebitskog sela Krasno Polje, koje je središte nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Crkva i svetište posvećeni su Majci Božjoj krasnarskoj. Legenda o Majci Božjoj krasnarskoj potječe iz 1219. godine. U krasnarskoj šumi pastiri su pasli svoja stada. Jednoga dana ugledali su na nekakvu panju čudesan cvijet, a u cvijetu sliku Majke Božje. Otrgnuli su cvijet i ponijeli ga u Krasnarsko polje, gdje se od drevnih vremena nalazila kapelica. Ali prenesenog cvijeta najednom je nestalo, dok ga pastiri opet nisu našli na istom panju u šumi. Kad je narod vidio te događaje, sagradioje u šumi kapelicu u čast Majci Božjoj, a nad samim panjem, gdje se cvijet ukazao, podignut je žrtvenik.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas759
Ovaj mjesecOvaj mjesec56447
UkupnoUkupno7523280

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 101