Šubićevac: Proslava sv. Ante

Središnja proslava blagdana sv. Ante u istoimenoj župi u Šibeniku na Šubićevcu u ponedjeljak, 13. lipnja 2016., započela je litanijama i svečanom procesijom oko crkve i samostana u kojoj su vjernici nosili kip sv. Ante. Euharistijsko slavlje predvodio je prof. dr. sc. fra Ante Vučković, profesor na KBF-u u Splitu i misionar milosrđa. U koncelebraciji su sudjelovali gvardijan i župnik fra Božo Morić i drugi svećenici iz samostana i samostanskog okružja. Župni zbor „Sv. Ante“ i dječji zbor „Ljiljani“ pjesmom su uzveličali misno slavlje.


U propovijedi fra Ante Vučković osvrnuo se na današnji svijet, svijet koji ne želi Boga nego želi moć, moć da odlučuje o početku i svršetku života, a da se svi mi svake godine, upravo na blagdan sv. Ante, susrećemo s ponudom da prihvatimo Život koji dolazi iz Božje ruke.  Istaknuo je da je veličina i mudrost čovjeka  upravo u otvorenosti Božjoj ponudi Života.

Pri završetku slavlja gvardijan i župnik fra Božo Morić zahvalio je predvoditelju fra Anti koji je zatim pozvao roditelje da položile ruke na glavu svog djeteta i blagoslove ga, a potom je uslijedio završni blagoslov.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas202
Ovaj mjesecOvaj mjesec63011
UkupnoUkupno7052742

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38