Sinj: Održan ministrantski susret

U Svetištu Gospe Sinjske 240 ministranata iz 11 ministrantskih zajednica sudjelovalo je na ministrantskom susretu koje je organiziralo Vijeće za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Susret je održan u subotu 4. lipnja 2016. godine. Uz domaćine iz sinjske župe - Sinj, Lučane i Glavice, na susretu su sudjelovali i ministranti iz župa Drniš, Lećevica - Radošić, Prgomet - Labin, Hrvace, Otok, Vrgorac, Metković, Plina – Stablina te ministranti iz franjevačkih samostana Omiš i Trstenik – Split.


Prvi dio susreta održan je u dvorani Gospe Sinjske gdje je upriličeno predstavljanje ministrantskih zajednica, upoznavanje sa sjemeništarcima iz Sinja i franjevačkim bogoslovima iz Splita. Poslije predstavljanja održano je misno slavlje u crkvi Gospe Sinjske koje je predvodio fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta uz koncelebraciju fra Filipa Budića, fra Pavla Vučkovića, fra Lukice Vojkovića, fra Maria Radmana, fra Ante Vugdelije i fra Danijela Stipanovića. Uz ministrante na misi je sudjelovalo i 400 dječaka i djevojčica iz kaštelanskih župa koji su sa don Dariom Čorićem župnikom Kaštel Novog i njihovim voditeljima hodočastili Gospi Sinjskoj. Pjevanje  preko mise predvodili su sjemeništarci uz orguljsku pratnju bogoslova fra Frane Bosnića a trubu je svirao sjemneištarac Ante Bešlić.

Nakon mise uslijedilo je fotografiranje u samostanskom dvorištu. U natjecateljskom dijelu susreta najbolje znanje u ministrantskom kvizu nakon pismenog i usmenog dijela pokazali su ministranti iz Sinja, drugo mjesto osvojili su ministranti iz Hrvaca a treće minstranti iz Metkovića. Sportski dio natjecanja održan je u Gradskoj dvorani Sinj. U nogometu prvo mjesto su osvojili ministranti iz Metkovića, drugo Omišani, a treće mjesto su osvojili Sinjani.

Bila je ovo još jedna prigoda da se ministranti iz različitih dijelova Provincije upoznaju i zajedno druže. Uz Samostan koji bio nositelj organizacije susreta, poseban doprinos su dali franjevački sjemeništarci te članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas250
Ovaj mjesecOvaj mjesec12008
UkupnoUkupno7626886

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61